Köpråd bmw e34 535i

hallå där ute, fått ett erbjudande om en e34a med 3.5 sexan med manuell, en bekant köpte bilen för cirka 22 nybes med massa saker bytta länk ser ni snart, Fick erbjudandet att köpa bilen för ett bra pris, väldigt utrustad bil med stora ljudpaketet, skin, stora färddatorn osv.. negativa saker med motorn? e34 är ju bra mkt bil för pengarna med tanke på kvaliten o utrustingen men va drar en sån här pjäs egentligen? vanliga fel? service kostnader? ös på med tipps! allt uppskattas, o ja beklagar för de röriga inlägget men är lite trött nu på kvällen.. MVH http://www.garaget.org/?car=253213



Svar på inlägget: Köpråd bmw e34 535i



Bränsleförbrukningen på BMW:s rak-6or brukar ligga på cirka 1 liter/mil, drar mer vid hårdkörning Landsvägskörning med högsta växeln i är väl cirka 0.9, om inte mindre. Nån får gärna rätta mig här


ja denna sexa är väl väldigt omodern? rätta mig om ja har fel, men ursprung från 60/70 talet?


"530i/535i M30 88-92 (Rak 6:a ­ 12 ventiler) Modellen har en känslig topp och knackande ventiler är inte så ovanligt, vilket oftast orsakas av sliten kamaxel som i sin tur beror på långa oljebytesintervaller/lågprisolja. För övrigt rätt hållbar motorkonstruktion." Källa: Autopower


ja alla motorer har väl någon svaghet i guess, skulle vilja veta om folks egna erfarenheter av denna motor o bil!


M30 konstruerades på sent 60-tal och är inte någon modern konstruktion och dricker därefter, räkna med betydligt mer än en liter per mil vid blandad körning för en sådan. Jag tror du får räkna med 1.1, kanske till och med 1.2L/mil blandad körning. Å andra sidan är det ett landsvägsok, uppe i fart är förbrukningen inte så farligt så kör du mycket lands eller motorväg behöver din snittförbrukning inte bli så hög. Angående vilka fel en E34 med M30 kan ha kan du läsa begagnatguiden för E34 på www.autopower.se! Service är dock billigt, visst den skall ha fler tändstift och mer olja än en Volvo 740 men den är väldigt lättmekad och jämförelsen är orättvis: M30 är verkligen en härlig, klassisk raksexa och vad Volvomaskinen är går inte igenom Garaget´s censur. Tändstift och någon liter olja är dock inte dyrt. E34 är något av det bästa BMW byggt, är den i fint skick är 14.000:- ett bra pris för en bra bil.


Dom säger så ! riktigt lok!, motorerna verkar ju tuffa på efter hur man sköter dom, reserdelarna verkar inte farligt dyra heller! priset då ? tkr ni de va bra?


Som föregående talare säger, är den i fint skick tycker jag att priset är bra för en bra bil


vela bara dela av mig av annonsen han gjorde med.. http://www.blocket.se/gavleborg/Bmw_535 . amp;last=1 säg va ni tycker grabbar!


Beemern är riktigt fin ju, hade köpt den utan tvekan






Reservdelarna tycker jag inte är dyra alls jämfört med andra märken, visst det finns modeller med billigare delar helt klart men BMW håller också en annan kvalité än de flesta bilar och väl dimensionerade delar får förstås kosta lite mer. Visst motorerna är bra saker, förutom 4cyl. M40 kan nämnas. Problemet rent allmänt med BMW är att de körs hårt av de flesta ägare och många ägare köper dem för varumärket men bryr sig inte om att underhålla dem. Denna kombinationen kan ta död på vilken bil som helst, kolla den noga innan köp! Du sökte också lite erfarenheter kring E34, jag kan tyvärr inte bjuda på några själv men min far hade tre stycken när det begav sig men aldrig haft några problem värda att nämna. Varför tre är en lång historia, först en 520i som var för klen sedan en 535i som byttes på grund av kombibehov. Dess ersättare i form av en 525i Touring blev kvar i 12-13år som andrabil och såldes först 2006 då den rullat 30.000mil. Som sagt inga problem eller driftstopp, inte ens med långmilaren, utan endast slitdelar bytta. Kvalitétsvagn, vad sedan ett tiotal år och x antal ägare gör med kvalitén får man chansa med. Annonsen ser ok ut, där står ungefär vad du nämnt.


ja tackar så mycket för svaren ! känns som en riktig kärra, enda nackdelen va ju dock försäkringen.. men de väger kanske upp..


ja den ser rätt skaplig ut hade gått på gotland i 20 år innan


Har haft just en 535i E34 och kan säga att det var en otroligt trevlig bil! Tickar den mkt så låt bli. Tickar den litet så kontrollera ventilspelet och justera. Det ska göras regelbundet. Den jag hade var sänkt med sportdämpare av något slag. Den hade helt sjukt väghållning! Litade mer på den bilen än R om jag ska vara ärlig. På med ett sportavgassystem så kommer du få ett mullrande på låga varv som påminner om en v8:a och ett rytande som italiensk sportbil på höga! Mycket rått motorljud. Saknar den bilen faktiskt. Min drog 0,9-1 liter milen blandad körning med mkt motorväg och landsväg. Kan tilllägas att jag nästan alltid körde med +moms när jag hade den bilen vad det gäller hastigheten. Bör väl tillägas att min motor var i relativt bra skick. Enda bil jag någonsinn haft som det aldrig varit något fel på. Hade den i lite över 1 år.


äntligen de sitter sportsystem på den ! ja dom verkar ligga slickade eftervägen om man vill så men lite bmw tick är väl okej eller hur resonerar du ?


Har aldrig hört en m30b35 som inte tickar lite så ja! Var in och skulle handla olja på bmw en gång och en mekaniker hörde att jag körde en e34 535. Han var tydligen e34 fantast och hade ägt 13 st 535:or! Ett helt gäng m5:or och lite annat. Det han sa var iaf att det var vanligare att de tickade lite än att de inte gjorde det. Även då de va nya! Han hade en 535:a som han var så less på tickande i, det försvann aldrig trots att han testat med allt. Så han fick tag på en helt ny motor från tyskland och stoppade i. Tickande fanns fortfarande där. Så ja, lite tickande tycker jag nog är okej. Drar bilen onödigt mkt som bortåt 1,3-1,4 så kan det vara ett tecken på att kamaxeln är sliten eller att ventilspelet är för stort (du lär ändå märka det på tickandet). Det är iaf min erfarenhet, finns säkert andra som har en helt motsatt erfarenhet oxå! Finns massor att läsa på autopower. Den jag hade var iaf svart, med komplett M5 optik, taklucka, sportavgas. All el funkade oxå. Det är väl en annan sak som är lite lurig med de här bilarna. Elen kan strula! Gör den det så är de tydligen inte så roligt enligt det man kan läsa sig till.


Provkör noga.. Svagheter på dem är hjulupphängningar och bromsar.. Inte speciellt dyrt att fixa men kan ta en stund innan man hittar vad det är som bråkar. Den ska inte vibrera eller ha saker för sig om allt står rätt till.. Ska ligga som ett strykjärn på vägen Bra byggda och bra kvalitet men de väger en del och svenska vägar är som traktorstigar..


Jag håller med om det som skrivits om kam & smörjning, min 728 med M30B28 hade 750 mils bytesintervall på motoroljan. På modern olja som garanterat är bättre lär man ju kunna köra 1000mil om man inte har mycket stadskörning & kallstarter. Att byta kam & vippor är inte speciellt svårt men det tar tid och är inte speciellt kul, jag gjorde det på min sista av ren jävla nyfikenhet. Det rationella hade varit att byta bil eller motor.


haha va surt o köpa ny motor från tyskland o den ticka bra tipps!


de är väl kluriga med vipparmarna längs in va? tack för tipps



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka