Köpråd!! Volvo 855

Hejsan tänkte köpa mig en Volvo 855a, och undrar vad jag ska tänka på när jag ska köpa bil. Ska inte ha den för att leka med utan för att ha som familjebil? Är detta en bra bil? vilket år ska man tänka på Vad ska jag tänka på när jag letar en sådan bil? Väldigt tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd!! Volvo 855



normalt skulle jag råda dig till dom senare årgångarna men undvik sista årgången dom verkar rosta mer än andra alltså 97 94-96 verkar klara sig helt okej undvik 144hk varianten motorerna håller inte måttet kolla efter rost på baklucka hundbenet (kanten mellan bakdörren och hjulhuset) kolla framskärmarna efter rost oftast på mitten av skärmen mellan blinkersen och hjulhuset nära kofongaren iövrigt är det inte direkt något man bör se upp med visst kolla efter oljesöl och skit och att kopplingen inte låter en 170hk är den mest försvarsbara motorn även om turbon är betydligt mycket trevligare undvik gärna aut sällan dom fungerar felfritt mekaniskt är dessa bilar väldigt lättmekade och går sällan sönder om man använder huvudet och inte kör skiten ur motorn


http://www.blocket.se/uppsala/Volvo_855 . 11&w=2 denna nått att ha? och är priset värt det?


va ju inte den snyggaste direkt. vad är gjort för att få upp den till 300Hk igentligen? om man tittar på i extrauppgifts rutan som är längst ner i annonsen så står det 210Hk , alltså är det en 2litare och det är ingenting som jag hade köpt iallafall. värd priset? nja, jag är tveksam.


Kombinationen av trim, diverse styling och då troligtvis en yngre ägare gör att den känns iskall för mig, satsa på en riktigt fin originalbil istället! Om du så "måste" gå ner på en 170hk. :)


Jag har en 850 2.5SE - 97 sen 2007 som bruksbil och kört ca 10k mil med den. Den har varit väldigt bra. Fin komfort, bra stolar och rymlig. Jag har bytt bromsar, lite stag och sånt men det har aldrig varit några problem med motorn eller växellådan. Rostar väldigt lite men vanligt är att det bubblar på bakluckans nederkant. 144hk duger bra tycker jag. Jag upplevde ingen stor skillnad jämfört med en GLT. Prestandan är som en ordinär bil, varken pigg eller slö. Nackdelarna enligt mig är 1. Hög soppaförbrukning 2. Okänslig fjädring 3. Kvalitetsbrister på vissa detaljer och gammaldags inredning. Det har varit en del irriterande småfel som jag tex aldrig haft på mina mercor. Stolsvärme som slutar fungera, torkarmotorer som går sönder, handsfack som går i baklås etc. Men in alles en riktigt pålitlig bil som alltid startar och går. Smartare att köpa en välskött SE eller GLT än en buskörd turbo tror jag.


problemet med 144hk är att den ofta går sönder betydligt oftare än GLt motorn men iövrigt i prestandard vid normal körning är lika med noll nästan fördel 144hk då den har bättre vrid på låga varv men dom har större problem med avgasvärden osv min glt med aut snittar 0.86 om man tar det lilla lugna fast landsorts fart+110km/h motorväg ungefär samma som min vento tar fast då kör jag e85 på venton fjädringen tycker jag är helt okej visst en 144hk har sämre fjädring blir gärna väldigt svampigt mot glt och turbon handsfacket är ett stort problem på 850 men håller inte med om kvalitetsbrister på inredningen den är betydligt mer modern än tex en nyare merca iallafall om jag sätter mig i polarns c280 98 så känns det som att sätta sig i en gammal 80tals merca men alla gillar olika saker men som sagt dom startar och går i regel


Fordonsdata Fordonsstatus:I trafik (2004-08-24) Tillfällig registrering:Nej Privatimport:Ja Antal ägare:9 Yrkesmässig trafik:Nej Fordonet tillverkat: Producentansvarig: I trafik första gången i Sverige: 2004-03-05 I trafik första gången i utlandet: 1995-05-23 Ägarbunden dispens:Nej Ägarbunden dispens upphör:Nej Importerad?


Ja denna är importerad. Absolut inget fel på sista årgången utav 850, kör själv en 855 GLT från -97. Visserligen när jag köpte den var diverse bromsar, stag, fjädring, dämpare, bussningar slut. men eftersom det är slitage delar så är det sånt man får räkna med. Vad jag kommer på vad som kan finnas på dessa just nu 1, undvik AWD 2, rost hundbenet 3, hjullager fram 4, dåliga hjulinställningar är ofta ett problem 5, AC funkar inte (läckage) 6, övre motor bussning samt undre 7, rost på framskärmar (rosten börjar innefrån, så man märket det när det är försent) 8, rost på bagagelucka 9, bagagelucke inredning som skramlar/gnisslar (på kombi modellen)


"Privatimport:Ja"






Som "Christian S" sa så är 210Hk/2liters modellerna importerade.. Dom ska man undvika.. Kolla även glapp i framvagnen, styrleder osv..


vad kan ni säga om denna? http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_8 . 11&w=2


Cyrlex, gå på magkänsla. Lyssna inte på vad vi skrikver. Gillar du den , och den känns bra. slå till


Kolla även så den inte läcker olja från motorn, eller mellan motorn och lådan (i packboxen)


jo jag vet MEN har redan köpt 3 bilar som bara varit skit.. dom "kändes" bra just då. Men visade sig vara skit.. Jag kan inte ett PISS om bilar. Bara hur man tankar dom och byter oljefilter+olja. Thats it, så därför tänkte jag att jag skulle få höra andras synpunkter innan jag springer och köper en bil.


Vi kan inte säga genom att kolla på en annons där han kan ha hittat på allt.. Men åk och kolla på den ordentligt och provkör den.. Försök fåtag i ägaren innan och fråga om dom haft problem med den.. Kolla även under.. Lät bra annars tycker jag..!


Tycke den bilen såg alldeles utmärkt ut i annons, även flera dyra punkter påstås vara åtgärdade vilket är ett stort plus.


miltalet är till 100% fel en importerad bil med dom milen.. när en svensksåld har det dubbla på mätarna i regel så är risken föga liten att det finns en importbil med färre mil fast har man lite öga och känsla så märker man det direkt


Hej cyrlex Nu är ju egenligen inte detta något annons men ville bara passa på att säga att min 855a snart är till salu. Ligger på min sida ifall du ville titta på den. //rybbe


Hur mycket tjänar man på att skruva bak mätaren på en åtta år gammal Volvo kombi? Klart mätarställningen kan vara inkorrekt men importerar man en bil så ser 9/10 självklart till att försöka få en av de finaste bilarna de hittar med sig hem. Men hur många lägger ner det jobb och den kostnad det innebär att importera en bil, väljer dessutom ett troligtvis fint exemplar istället för ett vrak* vilket innebär mindre vinst och sedan halverar mätarställningen för att i bästa fall tjäna ett par tusen på affären? *Bilen ser helt ok ut i annons, och har rullat 9år i Sverige med tre ägarbyten så något slutkört vrak verkar den inte vara för sådana brukar oftast luras på en ny ägare om året... Om mätarställningen stämmer är förstås något TS får kontrollera precis som resten av bilens historik, men att hävda att "miltalet är till 100% fel" är väldigt knepigt tycker jag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka