Köpråd: Saab 9-3 aero 22000 mil!

Tjenare har hittat en saab 9-3 aero som verkar intressant. men den har gått 22000mil så ja vet inte om det är nåt att lägga pengarna på ? Va har ni för åsikter om det !? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-3 aero 22000 mil!



Årsmodell?


2001 a !


Okay. Som många gånger är de svårt att säga, det beror ju lite på hur välskött bilen är. Vanliga problem med dessa är som vanligt turbo, vevhusventilation, o-ringar och pboxar till oljepump/vev, servoslangar, polly-v remmar&hjul, bromsar och då o då växellådor. Men det mesta av det första bör vara åtgärdat vid så många mil. Sen är de klart att de finns sånna små "skitsaker" som SID display med pixelfel o så. Men annars är dom ju trevliga bilar, alla bilar behöver ju underhåll Men det är ganska lättskruvade bilar .. Bra skjut i dom med.


Det vanliga, se upp så att den inte har oilsludge: http://www.mitt-eget.com/saab/information_ccv.shtml Andra vanligare problem: * Fjäderbenen fram kan rosta rakt av, faktiskt rätt vanligt. Ett nytt kostar skjortan (~4k styck). * AC-kompressorn håller inte särskilt bra kvalité. Min var helt skuren efter 12k mil. De är av en annan variant än på övriga Saabar, och mycket känsliga om det försvinner lite kylmedel. Gå inte på att AC behöver fyllas om du ser det i någon annons, kompressorn behöver säkerligen bytas. * Länkarmar fram är känsliga, verkar vara värre om bilen är sänkt. Kostar 1300 på Speedparts. Spindelleden är integrerad i dessa. * Att de far runt som en kåt snok vid fullgas på dålig väg redan med originaleffekt känner du till? Ett fast grepp i ratten rekommenderas. Chassit tillverkades ursprungligen till en Ascona med 115 hk och funkar inte så bra till 205 hk. * Se upp för bagageluckor som tar in vatten. Ett knep är att kolla om verktygen bak vid reservhjulet är rostiga. * Om displayerna till färddator och klima behöver bytas ser du ju direkt. * Backen får absolut inte vara svår att få i eller ur! Det beror sällan på någon lätt justering, utan brukar sluta i byte eller renovering av växellådan. * Handbromsen är en konstruktion från helvetet, och brukar ta dåligt. Man spänner den inför besiktning typ, och sedan håller den ett par veckor. Resten av året tänker man sig för hur man parkerar Annars är det väl bara att kolla sånt man alltid kollar på bilar. Rätt bra, bekväma och snåla bilar, man sitter mycket bra i Viggen-stolarna och snygga är de ju. Jag tyckte bilens fördelar uppvägde nackdelarna med råge. Jag saknar min gamla


Turbo är verkligen inget vanligt problem på Aero. Det är på småsyskonen!


Okejokej men dom skrev att det var lite oljeläckage från den så skickade å fråga idag vart det kom ifrån troligtvis är det från Toppen inte blocket..


Nä okay, tänkte lite väl generellt där. Dock är det värt att nämnas i sammanhanget. Sen som du säger så är dom bra sliriga på vägen när man gasar lite.. Kan va värt o slänga på ett stag men det kanske inte hjälper allt för mycket..


Min Aero var sänkt 40 mm, jag tyckte det hjälpte en hel del jämfört med andra, men det kan ju lika gärna varit att framvagnen var i bra kondition. Den hade inte gått så långt. Så på min var det inget stort problem, kunde slänga till en halvmeter i sidled på 2:an och fullgas på spårig väg om man höll lite löst i ratten med ena handen. Visst går det att byta ut alla bussningar mot stenhårda, sätta i styrväxelklämma och grejor men det är lite pilljobb. Det finns bilar till salu där detta redan är gjort, men de kanske körts därefter


Felen på bilen dom skrev va att ac inte funkade är nog som du säger kompressorn som är slut, Sen läckte den lite olja troligtvis från toppen... Oilsludge problem var åtgärdat skrevs det ! Annars verkar den va en trevlig bil inte ungdomskörd av dom som har den nu iallafall...






Har du tur är det bara ett läckage på ACn.. Det finns 2 ganska vanliga rör som brukar kunna läcka, men det är också en sån grejj som får undersökas innan.


Saab verkar ha problem med det. Har en kompis som har en ny saab 9-3 2005a som också drar vid gaspådrag!


Frågan är hur problemet är åtgärdat? Det enda som verkligen hjälper på lång sikt, som du ser om du läser min första länk, är att byta kolvringar. Byter man bara kamkedja eller vad det nu är som tagit skada finns problemet kvar och motorn fortsätter att ta stryk. Kan du åka utan fungerande AC måste du åtminstone se till att remmen är bytt mot en kortare variant så att AC-kompressorn kopplas förbi, annars kan den rasa hela remdrivningen med skador på bland annat styrservo och annat som remmen träffar när den far runt onkontrollerat i motorrummet. Att toppen går sönder på dessa är mycket ovanligt, då de har stålpackning till topplocket. Vanligare är att ventilkåpspackningen läcker. Får du inte ett rejält bra pris på bilen tycker jag du ska leta vidare. Det finns mängder till salu, till bra priser. 40k så får du en som funkar klockrent med färre mil. Den här, utan AC som funkar och oljeläckage ska inte kosta mer än 25k med de milen.


Själv tycker ja dock 9-3 SS/SC har bra väghållning Aja nu blire sängen.. Lycka till


Kompressorn skär om den läcker gas. Tyvärr. Magnetkopplingen går och går för att bygga tryck som den aldrig uppnår. Lagret tar stryk, och överför värme till kompressorn. Det är en scrollkompressor i dessa istället för en kolvkompressor, och den slits snabbt när den blir för varm. Jag dissekerade min gamla, det såg inte roligt ut Edit: Alltså kompressorn är inkopplad "för länge" eftersom den inte lyckas bygga tryck, och magnetkopplingen pallar inte det i längden.


Då ska han kolla hjulinställningen. ng9-3 har inte de problemen som 98-02 har med framvagnen.


Ja funderar på att lägga lite mer kanske på en annan.. Men ja kan nog få den här för under 20k ! så här stog det Ombyggd vevhusventilation för att förhindra problem med "oil sludge" ..


Jo går det allt för långt är det klart att de skär. Menar bara att jag har haft inne flera 9-3or som har läckande AC rör, de 2 som går mellan låg/högtryck till kompressorn om jag förstått de hela rätt.. De ena har t.o.m ventilen på. Och dessa har funkat klockrent efter fyllning osv.. De vet man väl egentligen inte förens man provat. Sen som du säger så är det viktigt att byta till kortare rem om man får problem med kompressorn.


Jaha, det var en annan femma. Den ombyggda vhv tar bort risken för oilsludge, men hjälper inte på en bil som redan drabbats. Så du bör ta reda på om den reparerats för oilsludge, alltså typ bytt kamkedja, turbo eller andra motordelar pga oilsludge. Har den det måste du ta reda på om kolvringarna är bytta. Är de inte bytta kommer bilen att fortsätta att dra olja. Oilsludge är alltså minst två problem i ett: 1. Oljan degraderas snabbt av att vhv inte för bort kondensvatten, bränslerester och vevhusgaser ur motorn, och oljan smörjer då sämre och sämre. Byggs bort med nya vhv-varianten. 2. Kolvringarna koksar fast av oljan när den degraderats och bilen börjar dra en massa olja. Kan endast fixas med nya kolvringar om det ska bli bra.


Sen ska man väl inte glömma nämna saker som tändkassett, vevaxelgivare och bränslepump.. Även om de känns som att 9-3orna på nått vis inte har lika stora problem med dessa som 9-5 men endå



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka