Köpråd: Volvo V70N eller Saab 9-3 kombi

Hej e i tankarna om o byta bil. valet står mellan Volvo v70N o Saab 9-3 Kombi (måste vara kombi pga familj) ska vara en -05a o uppåt o gärna så mycket utrustning som möjligt. Vad bör jag tänka på o kolla på bilarna vid köp?? vanliga fel?? är mest inne på en Saab men har alltid ägt volvo så man e ju lite märkestrogen. Dock så får man ju mycket med bil för pengarna idag om man köper Saab. kom gärna med med många råd!!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V70N eller Saab 9-3 kombi



jag tycker volvo det är svårt att få delar till saab men saab är ju också bra bilar


Saab, självklart. Ser du inte hur jävla mycket snyggare den är!


Volvo V70 på grund av att den är mer praktisk och har ett starkare varumärke och bättre andrahandsvärde än vad SAAB har. Sedan är V70 riktigt snygg i mina ögon medan 9-3 ser lite knepig ut. Dels har fronten på en pre-facelift karaktär som ett blankt papper men framför allt stör jag mig på det höga taket. Den ser ut som en likbil!


Har du barn?


jupp 2 st i åldern 3mån o 3 år


Saaben är faktiskt häftigare än den generationen volvo. Och att saaben har lite upphöjt tack fram gör de bara ännu bättre. Jättestort minus på båda bilarna är baksätena, saaben är som att sätta sig på en parkbänk och på v70n är de så satans trångt där bak.


ok skumt då saab e kända för sin comfort.


Då tycker jag att 9-3 inte är rätt kandidat, du borde istället kolla på 9-5an. Mycket trevlig bil, rymlig också!


jag hade köpt volvon i ditt läge.... du har 2 små barn och ska ha plats till vagn och annat. Sen är volvon enligt mig snyggare






Framsätena är underbara precis som volvos. Men de kunde göra de mycket bättre för baksätena.


jo sant har en volvo v40 o s40 idag o dom e små i lastutrymmet. men 9-3an e större än dom iallafall. 9-5an e ju så jävla ful enligt mig 9-3an e saabs snyggaste


Sålde nyss vår v40 t4, och ja saab 9-3 kombi är större. Men har du tänkte behålla den bilen vid eventuellt köp ett längre tag eller hur har du tänkt? För vi har 3 barn, två grabbar på 17 och 19, samt en flicka som är 12år, och detta är precis att de får plats i baksätet.


NE här e det slutgökat HAHA ne inga med barn för mig


Haha, klockrent! Men då tror jag absolut den bilen kommer passa er, rätt mycket körglädje i den. Vore jag dig skulle jag satsa på nyare Saaben, den som kom -08, dvs en sådan som jag har! Skattefri i några år och med tanke på saabs läge svinbillig!


du menar med denna fronten?? http://www.blocket.se/malmo/Saab_9_3_2_ . 22&w=2


Japp! Den där motorn är rätt rolig också, om du inte är inne på Diesel. Men nämn lite fler krav så kan vi utforska efter de, pris, utrustning osv?


Är det verkligen det eller hittar du på nu? Vilka delar i så fall? Jag hade hursomhelst tänkt mig för angående 9-3:an helt enkelt eftersom man kan förvänta sig ett stort värdetapp på en nyare sådan. Edit: Vilken man ska välja? Ska man helt bortse från utseende och Saabs otroligt trevliga och hyffsat snåla motorer (TTiD t ex ) skulle jag gå efter hur stor bil jag behöver. 9-3:an är en kombi på pappret, och lite rymligare än V40/V50, men betydligt mindre än V70. Man lastar inte särskilt mycket av vare sig ungar eller prylar i 9-3:an helt enkelt. Ett plus för 9-3:an kan ju vara att de för samma årsmodell är betydligt mer överkomliga i pris än en V70 med motsvarande motoralternativ och utrustning, men risken är som sagt att det biter en i röven när man vill sälja den om ett par-tre år.


vet inte vad det finns för alternativ på saab då jag aldrig har haft en saab innan. jo har funderat på diesel med men vet inte skatten. o på utrustning vill jag ha så mycket som möjligt då jag älskar finesser o gadgets. pris då ja mellan 100-150 000 tanken e att jag ska få den o se så orginal ut men det lilla extra som saaben på min bild högst upp.


Att SAAB 9-3 har den detaljen betyder inte att den har högre taköjd för den sakens skull.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka