Köpråd: Alfa Romeo 147 eller MG ZR160?

Som sagt, vilken bil är bästa alternativet? I prisklass 40-70k.Svar på inlägget: Köpråd: Alfa Romeo 147 eller MG ZR160?Är inte ett dugg hemma på MG men 147 har vanliga Alfa fel.. Luftmassmätare, Variator, kamremsbyte vid 6000mil (Fd. 12.000) Vet inte hur karossen är men 156orna är helt galvade


Var inne på att köpa en MG 160zr innan. Men efter att ha provkört den tappade jag smaken helt, den kändes väldigt plastig.. Jag läste även att den skulle ha problem med topplocket eller vad det var, inte helt hundra på om det stämmer, bara något jag läste på internet Men provkör bilen och få en egen uppfattning om den!


Jag är inte så hemma på MG heller, men dem bygger på Rover och det märket har en maskin som hade stora problem med om det var topplockspackning eller något av liknande skala. Är det den 4cyl. som sitter i ZR160 är det något jag hade varit mycket restriktiv mot. Rent generellt ser jag dock ingen charm med ZR160, det är en gammal modell med mycket 1990 eller till och med 1980-talskänsla som MG-Rover sminkade upp för 2000-talet: Med plast... Alfa Romeo är absolut inget under av driftsäkerhet, men deras modeller har en charm som är svår att slå och som gör att man kan förlåta vad som egentligen är ganska stora brister. I valet mellan vad som känns som en 80-tals småbil med ett kjolpaket och en Alfa hade jag aldrig tvekat på att välja italienskt.


Tack för alla svar, ja det lutar mest mot en Alfa. Någon som har förslag på andra bilar i golf-klassen? Kraven är hyffsat nya, prisklass 40-70k som sagt och dom ska vara lite "unika". Alltså inga Golf eller Peugeot 207.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka