Köpråd till mamma: BMW 523iA -98 (Alt. Japsburk med automat max 30 papp)

Hon behöver en bättre bil. Hennes SMART är snart slut. Frågan är om jag ens ska bry mig om denna bil? En 523:a med modiga 31000 mil på mätaren. Förvisso fullservad och helt rostfri men milen... Det är ju ingen Merca direkt... Jag kan låna bilen över helgen och hämta imorgon så kan jag prova i lugn och ro. Skicket lurar ju en rätt ordentligt. Maken till fin bil får man leta efter. Kedja på dessa va? Pallar motor och automat dessa mil? Den ska helst rulla kortkörningar i 2 år för att alla ska vara nöjda. Alternativt är en MB A-klass -01 eller nyare med diesel och atuomat. Men då till mer pengar så klart. Tveksam. http://www.blocket.se/goteborg/BMW_523_ . 15&w=1Svar på inlägget: Köpråd till mamma: BMW 523iA -98 (Alt. Japsburk med automat max 30 papp)det är väl automatlådans högst växel som brukar ge sig, ger inga missljus eller något! bara helt plöstligt lägger av. så var de på polarens bmw 740 v8 tdi 01a


MB A-klass är inga roliga bilar


Jag tror inte man kan jämföra dessa. En diesel-V8 från 2001 har ju en helt annan automatlåda. Dessutom ett vridmoment som är i klass med en Skidlift. Vet inte vad lådan heter men ska kolla andra forum.


Det är kedja på M52 och det är mycket riktigt ingen Mercedes, den är bättre än jämnåriga modeller från Stuttgart. 31.000mil är ingenting för den drivlinan om den bara skötts väl, sedan dricker en E-segmentsbil med sexa mer än en A-klass i alla fall vid kortkörningar men det kanske är oväsentligt? En bra hjälp vid koll av delar till BMW: http://realoem.com/bmw/select.do


Jag tror inte att "rolig bil" står högst upp på en 62-årig kärrings topplista. Den ska fungera bara. Lyckas hon komma över 90 km/h är jag den första att applådera.


Jag vet inte hur pass noga det är med soppaförbrukning men har en svag känsla av att den är som du uttrycker det "oväsentlig" Det rör sig om ca 50 mil i månaden. Max. I princip kan hon rulla i en 750 men den är för stor helt enkelt. Tillräckligt stor skillnad i segmentet SMART till BMW 5-serie.


Menade inte körglädje, menade kvalitetsintrycket man får av dom. Bromsrör,fjädersäten fram (gjorda i alu!),fjädrar fram och bakvagnslagringar är ju svaga punkter bland annat. Känns mer som en billig asiatisk bil än en "premium" bil.


Funderar på att leta upp en Corolla eller Hyundai med automat istället. Inte vanliga men tror det passar bättre. Samtal om att "Bilen går inte" vill både jag och farsan undvika. Tips på bra japsburkar på upp till cirka 30 papp mottages tacksamt. AUTOMAT!


Suck, måste vi? Nissan Primera eller Honda Accord kanske passar in?


En Corolla med lite extra rostskydd på så har du en perfekt bil. Krånglar aldrig och slipper man rosten så verkar dom vara odödliga. Vet dock inte vilka årsmodeller man får för dom pengarna, har för mig att andrahandsvärdet är rätt så bra på dom.


ja Rq. Det måste du. Ska kolla dina råd.


enda stora minuset med 523/525 av dom där årgångarna som jag vet är lite skrämmande och av egen erfarenhet i flera fall, om toppackningen far, gå därifrån fortast möjliga, bmw insåg att aluminumblock är SKITBRA förutom den LILLA detaljen att om toppen ska bort så är de inte frågan om gängorna följer med toppbultarna upp utan snarare på hur många bultar. Varmgång kan ske fortare än anat då termostathuset är i plast, på ena hade detta av nån underlig anledning smält, fråga inte varför, sen var de kört tills den gick varm Har provat att trots rätt moment dra gängorna ur ett 523 block... helicoil är ett måste på dessa motorer Men annars så, är ju sköna bilar att åka, du får ju grymt fin vägvagn för pengarna, frågan är väl om mor din behöver hela bmwns storlek


Det ända man behöver göra med en corolla är tanka och byta olja.... Vet en som köpte en Toyota Camry ny när dom kom, den rullade i 45k mil för honom, och det ända som behövde göras var slitage delar och vanlig service. Under hans ägo fick han aldrig något problem med den bilen.


Från en vacker 523 till en Hyundai, tragiskt


Jag hade letat upp en riktigt fin E34 med mindre mil istället... en av dom senare med M50 motorn. Man får liksom en FIN e34 för samma pengar som man får en halvsunkig E39a


är det inte på dessa som det kostar en förmögenhet att byta kamrem på?


Det beror på att robotarna vid BMW´s monteringslina drog åt bultarna för hårt och inte aluminiumblocket i sig, det skall inte vara några problem på en M52 från 1998 och inte heller på nyare BMW-motorer i aluminium.


Tendenser till att koka? Elfläkt en vanlig slirkoppling? På sommaren går det tidvis trögt om värmen utomhus är bra. Mycket sommargäster och en BMW som inte gillar värme är en dum idé.


första M52an jag var i kontakt med som var gänglös var från 00 iaf, har för mig senaste var en 99, där blev de bytt motor iafKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka