"KÖPRÅD" Bra eller dåligt köp, 50.000 kr

Hejsan! Vill börja med att påpeka att jag är ny på detta forum och hoppas att jag postar min tråd i "rätt" del av forumet. Jag har alltså planer på att köpa min första bil nu inom några veckor. Valet av bil har blivit en "Mazda 3 2005 1.6". Främst pga att jag själv har kört exakt denna bil nu det senaste året pga att min familj har ägt den. Nu när dom har bestämt sig för att göra sig av med den och köpa ny har dom erbjudit mig att få köpa den för 50.000kr. Vilket jag tycker låter rimligt då liknande bilar ligger runt 65-75k för samma bil. ". Bilen har en mindre krockskada(Märke i plasten)&defekt AC. I övrigt är bilen superfin både invändigt/utvändigt, vi har ägt bilen sedan 2 år tillbaka och kört mestadels av milen. Stora Servicen nyligen gjord. Är detta ett bra köp? Bilen är som sagt 4/5 i övrigt skick och lugnt körd. Info* -Mazda 3 2005 -1.6 104hk "hatchback" -13500 mil -Bra Vinterdäck på fälg + 2 uppsättningar bra sommardäck ena på orginalfälg och andra på nyinköpta snygga fälgar för ca 12.000kr, inget skitmärke utan helt okej grejor.



Svar på inlägget: "KÖPRÅD" Bra eller dåligt köp, 50.000 kr



Det är ju bara att köpa den, du vet ju vilka fel den har och priset verkar bra. Köper du en annan bil så kan du ju räkna med att det ALLTID finns en massa dålda fel. En liten skada kan man leva med för det priset.


Jag tycker att du ska radera ditt första inlägg, försäkringsbolagen lever inte i stenåldern, dom har också Internetanslutning och kan läsa Ifall ifall..


"Chryslerstratus" Tack för tipset, man vet ju aldrig som sagt!


Ibland kan dom vara luriga, så man vill inte avslöja alltför mycket


Hehe ja det tvivlar jag inte en sekund på!


Det är en bra affär att köpa den bilen, om du skall slå till eller inte tycker jag beror på dig själv och vilka behov du har. Det kanske är helt rätt bil för dig, däremot så hade jag personligen tittat på helt andra bilar som går att hitta för ett betydligt lägre pris. Inget illa menat, men man kan hitta roligare bilar än en 3 1.6 och frågan är om dessa blir mycket dyrare att äga om du räknar med det högre inköpspriset och den högre värdeminskningen för en 2005a?


Hej! Okej ja priset är helt klart förmånligt jämfört med liknande bilar. Sen tycker inte jag att Mazda 3 1.6 är någe vidare kul att köra men det handlar bara om att ha något att åka med medans jag sparar ihop till en Mazda 3 MPS, dvs ca 150.000kr vilket jag hoppas kunne spara ihop en del av på ca 1, 2år. Tror du denna bil kommer tappa mycket i värde på 2år om man räknar med ca 2000mil till på mätaren? Jag menar det känns som att jag borde kunna få 45-50 iallafall om 2år eftersom att den står i runt 65-70 nu? Tack för posten iaf alla synpunkter är välkomna


Här är drömmen! En liknande vill jag införskaffa till nästa sommar http://www.blocket.se/sodermanland/Mazd . 11&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka