KÖPRÅD - Peugeot 205 GTI - snabba bullar

Hej. Har kikat lite på en 205 GTI- som ni säkert känner till, men nu har det dykt upp lite fler punkter jag vill veta mer om hur de kontrar mitt framtida köp. Har ingen aning vad bilen ligger i värde osv. Tänkte att ni kan skaffa mig en uppfattning. Sommar o vinterdäck, vinterdäcken nästintill nya. Ska besiktigas nu i januari, dock gick den igenom prickfritt januari 2011. I sommras böts fördelare, tändstift och spole av nuvarande ägare, även oljan samt filtret. Läcker lite olja någonstans, han har inte kollat upp var. Liten bukla i vänster dörr, dock inge lacksläpp. Går att buckla ut själv? 10 ägare, sv. såld. Postar lite bilder på den: http://i42.tinypic.com/x60hp0.jpg http://i41.tinypic.com/e8n7k2.jpg http://i40.tinypic.com/2lub8sy.jpg http://i44.tinypic.com/opz9xf.jpg 3500:- begär han för den. Är det ett skäligt pris? Vad anser ni om mitt ev. bilköp?Svar på inlägget: KÖPRÅD - Peugeot 205 GTI - snabba bullar3500:- Verkar väl ok för den. Kolla annars vad dom ligger på för pris på blocket.


Man kan väl inte begära så himla mycket av en bil för 3500 kr, oavsett märke eller årsmodell... sannolikt kostade hans vinterdäck runt 3500 kr så skäligt är de alltid. han hade säkerligen begärt den summan för bilen även om de inte funnits några vinterdäck.


Kul bil för liten peng, har själv våldfört mig på 205GTi och visst kan dom jävlas med som Henrik-N skrev, Man kan väl inte begära så himla mycket av en bil för 3500:-.


- Lyssna efter missljud i framvagnen - Kolla efter sprickor i grenröret. Hörs ganska väl genom ett tydligt puttrande på tomgång - Ta reda på när kamremmen byttes senast. Kanske inte så viktigt på en 3500kr bil. - Kolla bakaxeln. Lutar hjulen inåt lr utåt måste det renoveras / bytas. - Kolla färgen på avgaserna. Blårök hela tiden = Oftast sönderkörd. - Prova alla reglage och rattar - Provkör! Elhissarna brukar lägga av samt centrallåset. Bruka rosta vid hjulen bak samt vid nedre kant på dörrarna. Värt att kolla. Samt som vanligt trösklarna. Är den från -89+ så har den 122hk. Före -89 så är den på 105hk. Rolig bil iallafall. Från -89+ så är även karossen helgalvad. Grymt underskattad av många. Men dom flesta är väl sönderkörda nu för tiden.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka