Köpråd: Nissan 200 s13, Vad bör jag tänka på innan jag köper en?

Hallå! Jag är bra sugen på att köpa en s13 nu till sommarn då jag börjar tröttna åp civicen, men jag vet nästan ingenting om dom alls. Hur är dom i motor och låda? Är dom lätta att meka med? "stabila" att köra ? Drar mycket soppa? Dyr försäkring? Ja vad mer bör man veta? Skriv gärna varför man ska ha en Tacksam för många svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan 200 s13, Vad bör jag tänka på innan jag köper en?



www.200sx.se Står mycket som är bra att veta. Funderar förövrigt på att köpa en själv.


Lyssna noga på motorn. Väldigt vanligt med vevlagerras på dessa maskiner. Beror ofta på att motorn gått för varm i oljan. Så köper du en kan en ordentligt oljekyl vara att rekommendera som investering. En fördel om det skulle rasa endå är att dessa motorer är rätt så billiga och renovera fall det skulle skita sig. (om du gör jobbet själv) Annars se upp med rost lite överallt.


var noga med vilken bil du köper, hempul, pystrim, och ghettostyling är stort minus. Se till att du köper en bil med mkt som är bytt till det du vill ha och som t ex oljekylare, coilovers, ic, avgas, bromsar, fälgar, rätt färg så slipper du starta med en originalare och bli ruinerad och tja det viktigaste rätt bil, känns det minsta fel så åk och titta på nästa objekt. Om allt ser bra ut och magkänslan säger nej lyssna på den hehe. Är den trimmad utan oljekylare köp en annan bil är som sagt vanligt med vevlagerras. Gör ett kompprov, lyssna efter missljud i motor, drivlinan, kolla efter rost och allmänt skick är det trasiga grejer lite här och var så är nog inte ägaren så noga med bilen, kolla bromsskivor och dyl om det är eftermarknads kan vara stor prutmån, nya eftermarknadsskivor till min bil går på 3450kr/st och beläggen lika mkt till bägge sidorna.


En sak jag noterat senaste halvåret är att S13 skiljer sjukt mycket i pris, så när du skriver en sån här tråd är det alltid mycket enklare att hjälpa till ifall du skriver vilken prisklass du ska köpa din s13 i för dom ligger ju mellan 10-100 000 kr Men lägger du runt 50 000 bör du få en helt okej 200a



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka