Köpråd: Mercedes E420 -97

Jag har nu tittat på lite vrak i "Golfklassen" och även BMW E39. Det är svårt att hitta något vettigt för 20000:- Man kan tycka att man inte får "en ny bil" för dessa pengar men jag har varit i branschen och vet att det går! Tyvärr har jag uppgraderat kraven till automat och det decimerar antalet bilar. Har nu hittat en rostfri E420, bubblor runt låset på bakluckan är allt. Pratat med säljaren en bra stund idag. Förvisso drar den 1.1 l/mil men är sjukt billig i försäkring för mig och nybes. Dessutom kan man frakta ungarna säkert i den vilket jag mer och mer tänker på. Det enda för övrigt att anmärka på är en trasig elhiss i en bakdörr. I övrigt ok. Jag har haft flera liknande innan så frågan är om just åttan och desss drivlina har något fuffens för sig man bör veta?Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes E420 -97M119 motorn brukar vara skottsäker:)kan förekomma att någon av dom hydraliska lyftarna säger upp sig men det är väl allt. automatlådorna har jag inte hört något dåligt om direkt, men kolla upp det där med fjädersätena fram så dom inte är rostiga kan sluta med att fjädern flyger sin egen väg som det har gjort för en del... men det visste du nog redan om på w210 karossen.


Man tackar! Ska kolla så maskin är kall när jag kommer så inte säljaren har kört den för att få upp trycket i någon lyftare. Automaten bekymrar mig inte. De brukar stå pall och man märker om de tvekar.


dom motorerna brukar hålla bra,, har hört att det kan bli kamkjederas på dom dock,, men rasslar det inge borde det vara bra. sen vet jag inte om jag lyckades köra min på 1.1 blandat den ville nog ha lite mer..


Den har rullat 18600 mil. Svensksåld med bespapper som styrker detta. Sen är det ren landsvägskörning vi pratar om. Han sa 1.0 så jag tänkte att 1.1 är mer rimligt?


ska inte vara några problem alls att ligga på 1,1-1,2 blandat iaf om den är frisk. min E50 vill ha ca 1,3-1,35 och där är lite mer volym samt att utväxlingen är lite högre så 420n har lägre varvtal i hastighet.


Lite fakta från min "årets bilar 1997" bok. V8 på 4396 cc 279 Hk. 400 Nm vid 3900 rpm. 5-stegad automatlåda. 1,17 L/mil blandad 0-100 km/h på 7.0 sek Toppfart 250 Km/h Nypris 606 125:- Där ser man...


min E 430 S210 gick att köra runt litern blandat om man var lite eftertänksam med hur man behandlade gaspedalen. vet inte heller om några specifika svagheter förutom rost, rost och ibland lite rost prova även att göra kickdown i motorvägsfart och se så hon lägger i 5an igen, kan vara kinkigt med det trots att allt förefaller bra vid normal körning känns allt bra vid provkörning är jag säker på att du kommer känna dig nöjd med en sådan släde.


fina bilar enda jag hört om just 8orna är att dom har en tendens att dricka mycke soppa annars äre ju det vanliga med w210 karossen som nämndes tidigare :p men med 18.000 mil och om den är välservad tror jag inte det ska vara några problem ;D älskade w210 e320 4-maticen jag hade inte haft någon skönare bil att åka / köra


nu vet jag inte om detta problem hängt med till w210 men 8orna på w124 har motorkablaget en tendens att torka ut


Då jag haft liknande funderingar som Dieselsmurfen har jag försökt googla fram information om problemet med sönderrostade fjädersäten på w210 och andra typer av rostskador som är potentiellt farliga och/eller svåra att upptäcka (vanlig kosmetikarost i dörrar och skärmar är inte så mycket att bry sig om och syns). Jag har dock inte hittat så mycket konkret, någon tidningsartikel påstod att det är svårt att se att fjädersätena rostat sönder då de har någon plastbeläggning och rostar inifrån. Konstruktionen av fjädersätet gör att fjädern då kan plötsligt hoppa ur och flyga iväg vilket känns måttligt bra om det skulle hända i hög fart. Någon som har länk till mer info om hur man kan diagnostisera rostiga fjädersäten (innan de är uppenbart rostiga)? Har de 4-hjulsdrivna samma konstruktion?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka