Köpråd: BMW 328i Touring 1998

Hejsan!! Bmw 328i Touring 1998 23 000 mil Tänka på? Allmän info? Vad är nästa bytes sak på de? Kamrem eller dylikt... ALL info är välkommen. Hur bra är dessa bilar, motor låda, upphängning, hjullager, osv osv osv..? Förbrukning. Allt ni kan tänka på Tack på förhand! // PoppseySvar på inlägget: Köpråd: BMW 328i Touring 1998att gemföra mot saab är skam! dessa bilar är bättre på alla plan, likaså dyrare. lycka till!


autopower.se sen begagnatguiden sen e36 = En massa användbar info


Inte meningen att jämföra , vill ha info om de . Lite sugen på en hehe . Letat 328i men undrar lite hur de är... Vilka problem eller sjukor kan den ha??


Tack


Rquired sitter nog och knäcker med knogarna framför dator nu :-) Manuell antar jag efter som du bara skriver "i"?


Manuell är det japp japp!


typ alla bmw har kedja istället för kammrem vet väl inte allt för mycket men hörde någonstans att krängingsstagen brukar ge upp men det är ju varken svårt eller dyrt att byta i förbrukning så ligger min på ca 0,8 tror jag (har ju inte kört så mycket) annars så tror jag att dom går riktigt fint så jag skulle väl rekommendera att köpa


Jag hade tidigare en 328i Touring från 1995 och kan inte med mycket annat än att lovorda modellen. Motorn är BMW´s starka och erkänt snåla M52 som har en underhållsfri kamkedja och som i princip är outslitlig om man bara sköter den. Ett oljebyte är billigare än ett motorhaveri, det går inte att ge bilen service när motorn börjar låta illa så att den tystar igen! Växellådan är densamma som i M3 3.0, det vill säga en väldigt trevlig låda att använda och den är också mycket tålig: Den är populär att montera i t.ex turbokonverterade bilar med höga effekter och verkar tåla även detta. Jag upplever 328i som en av de absolut roligaste bilar man kan köpa i prisklassen. Väghållningen är vass, den har bra prestanda, körglädjen är typisk den BMW brukar bjuda på och det är mycket billig i drift. Min bil snittade 0.89L/mil över de mil jag hade den, och jag tar det inte särskilt lugnt! Jag upplevde reservdelarna som billigare än till både Volvo och SAAB om man räknar motsvarande modeller som 850, 900 eller 9000. Letar man på rätt ställe finns det, precis som till svenska bilar, betydligt billigare delar att hitta än originaldelarna. På www.autopower.se finns en begagnatguide över modellen E36, där står i princip allt du behöver veta. En sak ytterligare kan dock vara värt att nämna, från fabrik är vissa delar i kylsystemet gjort av plast och det materialet blir som bekant skört med åren. Märker du att bilen läcker lite vatten efter att du haft den ett tag beror det med största sannolikhet på att det finns en liten spricka någonstans. Dessa delar är dock varken dyra att köpa eller svåra att byta! Lycka till med köpet!


Okej, ja de låter verkligen lovande. BMW jag tittat på är helt svart med full m-kittad utvändigt och invändigt med helläder, och helt original i motor och låda Ja jag har kollat där och de finns go info där. SUPERBRA info, stort tack!!! Ja de säger BMW ska va go körglädje och väghållning trots touring. Men hur är de accelerationsförhållande och sådär. Hur går bilen på motorväg när man cruisar, suger den ner sig i backen och ger bra väggrepp eller hur funkar de?


Körglädjen är stor i dessa. Men på vintern suger de rätt ordentligt om man inte "känner av" bilen. Känns det som den börjar gå på tå på vinterväg så ta det lungt. Asfalt? Kör så det ryker!


Aha! Ja de är bra och vetaKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka