Köpråd: Passat diesel 1993

Tjena. Är sugen på en passat och har fått span på en 1993 diesel. 1.9TD ? (74hk) Den har gått 45 000 mil. Så jag undrar hur långt dessa motorer kan gå, och vad man skall hålla utkik efter. Är det bra bilar ? Ska ha den som projektbil, blir eventuellt tyskstukSvar på inlägget: Köpråd: Passat diesel 1993Med så många mil ska du förvänta dig allt... Turbon har redan gjort sitt vad det gäller miltalen. Den kan rasa om en kvart. Maskinen i sig kan gå ett tag till men är säkerligen helt omöjlig och få igång vid 10-15 minusgrader. Men för 1 tusenlapp eller 2 så varför inte?


Hmm okej, grejjen är att han vill ha mer än en tusenlapp eller två Men den är besiktigad och skattad och slutsiffran är en 7:a. Fan va kluven ja vart nu.


En bra indikation på hur motorn mår är att om du ska titta på bilen så be att den är kall när du kommer. Glöd bara max 2 sekunder och starta sen om det är 0-5 grader ute. Den ska rassla igång och troligen låta förjävligt en stund. Är den seg och inte startar på "ett kolvslag" när du glöder normalt utan den tänder efter hand så tackar du för dig. En Mersadiesel w123/w124 är evighetsmaskiner. Dessa vw-snurror är det inte. Ofta byter gamla dieselar ägare en gång per år för att den nya ägaren upptäcker att skiten inte går igång på vintern och byter då glödstift som inte hjälper.


Okej, tack för dom schyssta tipsen Får väl åka och glo på bilfan. Mercedes är också intressant, men då vill ja gärna ha en i lite finare skick och då blir de dyrt med inköp+skatt. Vilken dieselmaskin vill man ha i 123an och 124 ?


en w123 finns ju som skattebefriade från 1982 och neråt. Man åker utmärkt i en W123. en 240D är en trevlig kälke som jag själv haft. W124 Med sexan 300D går rätt friskt med sina råstarka 109Hk men kan vara lite törstig. 200D är ett sömnpiller som är mer än lovligt trög men faktiskt kan rulla på ner mot 0,5 l/mil! Du åker som en kung i dessa.


Hur mycket ska du få betala för den?


Okej, 124W 200D kanske vore något. Men vad får man skatta på en sådan ? Japp 123erna är jäkla goa att köra. Farsan har en 230ce, går som en dröm. Tack åter igen för ett kanonsvar (: Priset är satt på 7000 med prutmån. Vr6 stötfångare fram och bak+baklucka, dock ej lackade i bilens färg. Fräsiga 17" alu. Lacken ser ut som skit, men verkar ha klarat sig från rost hyffsat.


Gå upp en årgång till -94 så får du en TDI. Betydligt trevligare motor och snålare. Körde en så'n till 42000 mil.


7000 är bilen gjord i guld lr? Nej skippa den!! 3000 absolut max!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka