Köpråd: Outlander eller Tiguan eller vad?

Hej. Jag skulle behöva lite hjälp ang bilmodeller jag kollat på. Finns två modeller, Mitsubishi Outlander och VW Tiguan som jag fastnat för. Jag har kollat, klämt och känt på båda och fått snarlika offerter. Båda fabriksnya och stora dieselmotorn 170hk. Stort sett samma prisklass på båda, ca 380-390 med utrustning och runt 340-350 efter rabatt och prutning. Finns dock stora frågetecken och skillnader. Bla så stoltserar Outlandern med 8års nybilsgaranti medan Tiguanen bara lämnar 2 år och det är exakt samma klass de tävlar i. Egentligen inget att grotta ner sig i, har inte läst på vad som gäller i villkoren för båda men ändå påtaglig skillnad som jag inte kan släppa. Det går inte få bagageöppnare på någon. Känns riktigt illa att man inte kan få in öppnare på dessa modeller. Allt fler sätter in det som tillval i bilar för halva priset. VW har det som tillval på mindre personbilar men Tiguanen får man öppna manuellt. Kanske inte är något jättebekymmer men ändå riktigt irriterande att man inte ska få det man vill i en så pass dyr bil. Premiumkänslan är obefintlig i båda. Plastig och relativt tråkig interiör. Finns mycket kvar att önska, en besvikelse på båda. Jag kommer få betala ca 200tkr mellan min 6år gamla Saab och ändå känna att man byter ner sig både ett och två steg. Jag kan inte hitta något alternativ på 4x4 SUV i samma storlek, diesel och listpris på högst 400 och känna att man inte byter ner sig. Hjälp mig välja. Tack.Svar på inlägget: Köpråd: Outlander eller Tiguan eller vad?Min far stod i precis samma val under förra vintern, dock även med Kia Sportage. Det slutade med en Mercedes GLK vilken han idag beskriver som den bästa bilen han ägt. Har själv kört den flera gånger och kan varm rekommendera modellen. Kvalitetsmässigt en helt annan klass än Tiguan och framförallt Outlandern. I min mening är den även betydligt snyggare. Riktigt trevlig att köra och äga kan jag intyga. Mitsubishi är för övrigt rätt luriga med deras service. Vi hade en L200 mellan 04-08 och den skulle servas med 700 mils mellanrum, under tiden då nybilsgarantin skulle bevaras var den därför inne på verkstad ungefär varannan månad. Inte direkt billigt. När vi var och kollade på en Outlander ville Mitsubishi inte ge ett direkt svar på om dessa korta intervaller fortfarande gällde, isstället fick vi ett diffust svar i stil med "det borde väl vara något sådant".


Glöm inte bort Subaru Forester! Sveriges mest nöjda bilägare


Funderar du på Outlander så är Peugeot 4008 och Citroën C4 Aircross samma bil. Troligen lite billigare...


Volvo Xc60 borde du väll få för dem pengarna?


Titta på BMW X1 eller X2. Om du kan tänka dig begagnat, titta då på en BMW X5 eller en X6:a Grymma bilar med premiumkänsla över varenda mutter.


En fullutrustad Skoda Yeti ryms inom budget, visst den uppfyller inte kravet om att inte kännas som ett byte nedåt men det är i stort sett samma bil som en Tiguan med ungefär samma kvalitétskänsla förutom ett fåtal punkter där det känns som VW tvingat Skoda till förändringar för att distansera sig: Den lilla gummistroppen till att stänga bagageluckan med istället för ett redigt handtag som på andra Skoda-modeller till exempel? Yeti är dock billigare och mer praktisk, värd en titt!


Som sagt, vill du inte gå ner i premium känsla och komma under 400k får du nog kolla på beg. Men det finns väl igentligen bara fördelar med att köpa en 2år gammal bil istället för en ny, med tanke på den enorma värdeminskningen på en helt ny bil? I din prisklass och inte äldre än 2010 finns X1, X3, X5, Q3, Q5, CLK, E350 AMG, XC60, XC70, JEEP och alla med dieselmotor.


Prioriterar du premiumkänsla och upplever den som obefintlig i VW Tiguan kan det bli problematiskt att hitta en bil som motsvarar dina förväntningar. BMW X3 och Mercedes GLK har förvisso bättre kvalitetskänsla, men skillnaden är inte överdrivet stor enligt mitt tycke. VW Tiguan är i vilket fall som helst en relativt lättkörd bil med låg ljudnivå och skaplig komfort. En trevlig och angenäm suv kort och gott.


Tack för många bra svar. Det bästa hade ju varit nyköp. Svårt att motivera det ekonomiskt men nytt är alltid nytt. Får rätt hyffsad rabatt på rent köp, runt 10% på listpris. Sen att den tappar 20% första metern är ju en annan sanning... Sen är det lite svårt att hitta just rätt utförande kombinerat med nästan ny och bra pris. Synd att Q5 ligger lite på gränsen. Den bär iväg över 400 med lite utrustning och det blir för mycket nu när vi renoverar kåken och väntar smått samtidigt. Citroen har faktiskt imponerat på mig men att överväga till köp är inte aktuellt. Kanske ska kolla lite mer på subaru, iofs inte Suv men bilen ska vara rymlig för familjen, bra 4x4 och bra dragbil till båtarna.


Tur att alla tycker olika, annars hade världen varit tråkig:) Men jag tycker att nya WV känns väldigt plastiga och tråkiga invändigt, nästan som en Toyota Carina från 90 talet.


Det är alltid kul med nytt. Grannen köpte en Nissan quashqai(?), den större modellen. Han är väldigt nöjd, men där har jag inga erfarenheter om premium känslan. Men jag har svårt o tänka mig att den ens kommer upp i WV nivå, även om jag tycker den är låg. Men samtidigt som du kollar in nya bilar kan du ju hålla utkik på beg. marknaden. Med lite tur kan du ju springa på en suv med premium känsla som har rätt utrustning, färg och klädsel.


Mina föräldrar hade en outlander och det var inga större fel på den, ett relä som hängde sig så det inte gick att blända av var det enda felet på 3 år. Jag tycker att 2011 års outlander är riktigt snygg i vit, ser snygg ut på bilder och ser ännu bättre ut i verkligheten. Nackdelen med vit är väll att man nästan måste tvätta den varannan dag....Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka