Köpråd: BMW 316/318i e46 eller e36 istället för seat ibiza 1,6 signo

Det är så att jag vill byta ut min seat ibiza signo 1,6 -01 eftersom den slösar för mycket på motorvägen vilket jag inte tänkte på när jag köpte bilen för några månader sen.. nu vill jag byta till en bmw 316 eller 318i beroende på vilken som har mindre problem/slösar mindre! några råd vad jag borde titta efter när jag kollar på dom bilarna?Svar på inlägget: Köpråd: BMW 316/318i e46 eller e36 istället för seat ibiza 1,6 signoSe där ja :-) Vad har du för budget? Kan du tänka dig en bil med automat?


helst ingen automat! har tänkt mig någonstans mellan 20 och 30 000 ... hittade några på blocket och dom var ju ungefär i den prisklassen


På www.autopower.se finns en begagnatguide för både E36 och E46, och utöver den? Tja, undvik inte en sexa bara på fördomar om att dom drar mycket. Jag kunde utan problem (Problem=snålkörning) köra min 328i E36 på 0.65-0.7L/mil i 130km/h och med tanke på motorstorlek och effekt upplever jag det som relativt snålt.


Rquired är en känd "BMW-fan" på Gorg och du bör lyssna på honom. Fast min fråga till Rquired är: Får han en vettig bil för dessa pengar? Jag tror inte TS är så bevandrad i bilvärlden.


En E36 med sexa som är förhållandevis fräsch skulle jag nog våga lova att man kan hitta för 20-30.000:-, det är många år sedan jag själv köpte ett fint exemplar för dom pengarna och då fick jag visserligen den bilen billigt: Men modellen har sjunkit i pris sedan dess. En bekant köpte en Touring för under 20.000:- för ett tag sedan, och den bilen har jag visserligen inte så mycket erfarenhet av men den verkar vara i bra bruksskick det jag sett av den. E46 är nog svårare tyvärr, frågan är om det inte kan vara lite knepigt att hitta ens en fin med fyra inom budget. Och egentligen är det den modernare E46 med högre säkerhet man velat rekommendera någon som kör mycket motorväg av dessa två även om E36 absolut inte är en osäker modell i sig (Särskilt inte jämfört med en Ibiza).


jag själv är en BMW fantast men jag förstår mig inte så jävla mycket på bilar tyvärr. vad menar du med "en sexa"? och det viktigaste för mig är att bilen drar rätt så lite vid motorvägskörning och så klart så vill jag att den ska se någorlunda bra ut, vill inte åka runt i en rostig liten burk men som sagt, bilen ska dra lite, se hyffsad ut men den behöver inte va så jävla snabb. har ju klarat mig med en ibiza tills nu


Och min 323:a med modernare motor och kaross med lägre luftmotstånd drar 0,73liter/mil i 70km/h


Haha! Du var bara tvungen & lyfta fram det? aays@ Tror "Rquired" syftade på en "rak sexa", dvs motorn. Men följ "Rquired" tips&råd, kolla även in autopower manualen! -Good luck!


Min 318i är till salu men det är tyvärr en automatare. Kan också svara på frågor om du vill. Mvh Kristian


Snittfart 70km/h över 36mil skrev du att den förbrukningen kom från, stod du aldrig still i över 36mil? Användaren "Darkie" här på Garaget har ett intressant filmklipp där han filmar färddatorns display under färd och hans 328i ligger under 0.7L/mil i motorvägsfart utan problem. Det självklart förutsatt att färddatorn visar rätt, men enligt min erfarenhet är hans siffror rimliga! Edit: Och visst syftade jag på BMW´s 6cyl. motor när jag skrev "sexa", helt rätt.


Fast om vi ska vara helt ärliga så finns det väl ingen anledning att byta bil till just en BMW om den absolut enda anledningen är bränsleförbrukningen. Såvida du inte ligger i 140 konstant på motorvägen och bara kör just motorväg så har jag svårt att tro att någon BMW drar mindre än en ibiza 1.6


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=240791 Är väl delvis anledningen kanske?


Haha, ja det är ju en lite tydligare anledning än att bilen drar för mycket . Råkar man ut för sådant förstår jag att man vill ha en BMW


Jag körde en sträcka på 36 mil med en snittfart på 70km/h enligt färddatorn med en snittförbrukning på 0,68liter/mil enligt färddatorn. Kollade förbrukning via trippmätare och åtgången bränslemängd vilken visade sig vara 0,73liter/mil. Det var alltså 50-70-90 väg med kanske 2 hårda omkörningar och resten snålkörning. Färddatorer visar sällan rätt, har du kontrollerat bränsleförbrukningen på riktigt någon gång? Titta även här längst ned där man angett i tester vad olika bilar har dragit i 90km/h:http://www.autopower.se/modellguiden/e36.asp http://www.autopower.se/modellguiden/e46.asp Men det är ju såklart väldigt rimligt att en bil drar en deciliter mindre i 40km/h högre hastighet, eller?


Den bilen hade ingen färddator utan trippmätare och bränslekvitto var det enda sättet att kontrollera förbrukningen. Sedan har det med utväxling att göra också, som du kan se i din egen länk dricker t.ex 325i mindre än 320i. Klarar en helt ny icke inkörd 325i 0.7L/mil i 90km/h i ett test för 20år sedan känns det inte helt orimligt att den modernare och markant bottenstarkare 328i med högre utväxling klarar detsamma i högre fart. Hade varit kul om du velat testa vad din bil dricker i 130km/h mätarfart med! Jag tror inte den kommer kräva så mycket mer i gentjänst.


330Ci (med SMG-växellåda, iofs "bara" robotiserad koppling) drar ju så här: Från: http://www.teknikensvarld.se/Handlers/P . x?id=20977 Tror det gäller ganska bra allmänt för E46:or med sexa. ** Och för att jag ändå är i gasen så kan jag visa lite vad Teknikens Värld mätte upp på en 316Ti Compact (E46) går för förbrukningsmässigt. Från: http://www.teknikensvarld.se/Handlers/P . x?id=20488


Jag ser egentligen inget konstigt, en 316i Compact är lågt utväxlad och har högt varvtal i 130km/h medan den 330Ci som medverkade i detta test var en Clubsport med SMG; Det vill säga en 330i som rullar på duktigt breda däck. Min 328i rullade på vanliga smala (Nåja, 16" 205 har jag för mig) däck, vilken bestyckning har din 323Ci? Att gå upp även endast en storlek i däck gör mycket för förbrukningen, tänk då vad ett par breda 19" Clubsport gör med förbrukningen jämfört med relativt smala original 17" på en 330i eller 16" på övriga motoralternativ ?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka