Köpråd: Chrysler 300c Vs Lexus is 250

300c hemi. Utan att tveka. Maffig bil som drar till sig mer blickar. Sen är jag ju inte alls partisk då jag själv ska ha en sen.Svar på inlägget: Köpråd: Chrysler 300c Vs Lexus is 250Jag köpte ju själv en 300C 2009... Jag har haft 2 fel som avhjälps på garantin. Tror att Lexus har bättre kvalitet. Men att gå så långt som att påstå att 300C är uselt byggd vill jag inte. Inga knak eller nåt som sitter löst. Tyst är den med. Med Hemi rullar den iväg ordentligt. Med 2.7 drar den alltid under litern. Alla tittar på den och folk kommer ofta fram och frågar om bilen. Oftast äldre herrar, ska tilläggas.


Jag är kanske lite överkänslig när det gäller interiörer men tycker att det är där man skall ställa högst krav, det är trots allt där man tillbringar mest tid med bilen och man ser inte utsidan när man kör. För en tuff exteriör, det har 300! Det är annars just så jag upplevt de 300C jag kört, lite oljud från inredningen samt luckor, knappar och reglage som upplevs som om dom kommer gå sönder inom en snar framtid. Det känns lite... ovärdigt en sådan bil när det finns många bilar i samma klass som känns som helgjutna invändigt.


Håller med dig fullt ut. När jag köpte S80:in förra veckan visste jag att denna modell tilltalar mig rent estetiskt i interiören, och som du så riktigt påpekar - Där sitter man ju... Möjligt att min faceliftade (2008 -) version kanske är lite bättre ihopskruvad. Vet ej. Säkert är Lexus det bättre valet om man ska ha en bil som kanske rullat lite mer.


hur upplever du köregenskaperna i din 300a? vad har du för motor? för ja funderar på dieseln i så fall om det blir en 300. nån som vet vad lexusen drar?


Vi har en Lexus i familjen, ingen IS men det brukar bli jag som får ha koll på deras bilar och när jag lämnar in denna bil på service har jag alltid fått en ny IS250 till låns. Jag upplever att den dricker rimligt med bränsle, under 1L/mil har aldrig varit något problem att hålla sig till vid normal körning även om jag tryckt på och testat lånebilen lite grand. Och i motorvägsfart kan den klara sig med mindre än 0.7L/mil. Snål är den dock inte och just det har heller aldrig varit Lexus starka sida. Eftersom det är lite av en glidare och uppmanar till lugnt tempo går det dock att köra snålt, kör man mer aktivt stiger förbrukningen troligtvis något och konkurrenternas alternativ dricker ofta mindre bränsle. Även Lexus finns med dieselmotor om du inte visste det, IS220d heter den då och finns endast med manuell växellåda. Skall dock inte vara den snålaste modellen bland konkurrenterna den heller, och manuell låda i kombination med en tjurig dieselfyra förstör troligtvis mycket av den tysta och diskreta lyxvagn en IS250 är.


Köregenskaper är åt det tröga hållet. Den är tung och häver sig i kurvor. Minsta lilla Golf GTi drar nog ifrån så det visslar om det. Det gäller säkert den USA-smidda Lexusen också! Dessa bilar ska framföras på rak väg med farthållaren på lämplig hastighet. Att föra ett samtal med baksätespassagerarna i 200 Km/h går utmärkt. Jag har 2.7 men har en kompis som har en CRD (Diesel) och den är mycket stark i låga varvtal. Spinner gärna loss om inte ESP satt punkt för det. Men någon racerbil är inte den heller! Detta är gubb-bilar! Min bensinare går precis lika snålt som en diesel och drar mellan 0.88 och 0.93 vid normal körning. Ingen stadskörning!!!


Jag tror du är fel ute angående Lexus IS, en BMW 3-kopia har den kallats och den stämmer till en viss del. Den uppmanar absolut inte till aktiv körning och trivs inte lika bra när den pressas som en BMW gör men IS har ett spänstigt chassi och tål att köras hårt utan att tappa formen. Även balansen är mer än godkänd, den går stadigt men har ett litet drag av att understyra om det går fort men det är inga problem att få ut bakänden om föraren vill. Antisladdsystemet går dessutom att stänga av till skillnad från många andra (Alla?) av Lexus modeller. Det är inte den körgladas val, men skulle man hamna på en tom kurvig väg kan den bjuda på mycket körglädje!


300C Antisladd går att stänga av till hälften. Den köper att det går lite brett och att bakhjulen spinner hysteriskt men sen är det stopp. Man kan lägga sjukt snygga driftar om man vill. Datorn sköter det. Men att känna att man är "herre över bilen" kan du glömma... EDIT: En BMW 3-kopia betyder en liten bil. Vill man ha en stor släde så låter det inte aktuellt.


Helt rätt IS250 är liten och trång, men det antog jag att trådskaparen hade koll på?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka