Köpråd Renault Megane vs Clio

Hej! Jag är lite sugen på att köpa en ny bil och efter att ha kollat runt lite på vilka bilar som verkar billiga så är jag lite nyfiken på en Clio eller en Megane. Vi pratar om 03-05, prisklass mellan 30 och 40 tusen. Vilken bil är mest pang för pengarna? Är någon mer känd som problembil än den andra? Såg att Megane är med på bilprovningens lista över de 20 som haft flest modellrelaterade problem, bör man ha det i åtanke? Vad ska man akta sig för på respektive modell? Har hört att rostskyddet ska vara bra på megane, gäller det även clio?



Svar på inlägget: Köpråd Renault Megane vs Clio



Vill du ha en bil som står på verkstad ofta, så välj Renault. Meganen känns stabilare och går mycket tystare än Clion.


vår Clio har rullat snart 38.000 mil, och har inte fått någon större service än någon annan bil. Dvs det vanliga med oljebyten och rena förslitningsskador. Fine, det lagades en gnutta rost undertill förra året, men det kan man väl också förvänta sig av en bil som snart rullat 40k mil


Jag upplever att man med fördel ska kliva upp till Laguna när det gäller Renault, men Renault har aldrig varit det mest pålitliga valet utan vill du bara ha en bil som transportmedel är japanska alternativ mer driftsäkra. En fransk bil är dock mer ombonad och har lite mer karaktär än japanska alternativ, har du fastnat för märket eller varför är det just Clio och Megane som du tänkt dig?


Det handlade väl mest om att jag var sugen på en ny bil runt årsm 03-05 som inte gått längre än cirka 10 000 mil och upptäckte att man får en megane för runt 35 kkr. Att jag sen sneglade på clio var väl ungefär samma anledning. Så jag har ingen speciell kärlek till just Renault. Känns svårt att hitta nån annan modell som matchar pris, årsm och miltal. Är det en allmän tanke som hänger kvar från förr att franska bilar ska vara dåliga eller stämmer det? Svärmor hade en clio -06 som inte strulade alls tex.


De kanske har skärpt sig de senaste 5 åren, men före det var franska bilar faktiskt dåliga. Men om jag skulle köpa en fransk bil så skulle jag köpa en diesel, det har de iaf alltid varit duktiga på.


Nej. De har inte skärpt sig på senare år. Megane är mycket svårsåld. Clio går och sälja. Scenic är mittemellan. Vill du få mest bil för pengarna är det Megane som gäller. Handlarna har problem att bli av med dessa! Har själv en kompis som är bilhandlare och köper mycket av Volvo. Han får franska bilar upp till modell -08 och ibland nyare! Volvo vill inte sälja dessa själva... Gör lite smygreklam och bifogar en länk på en bil som han är "skitsugen" på att bli av med. Där får du en liten hint om hur svåra de är att bli av med... Annonsen är förnyad men ser du att det ligger snö på bilderna :-) Antagligen går det att pruta en del på det priset. http://www.blocket.se/goteborg/Renault_ . 15&w=1 Om bilen har gått ca 10T mil ska kamrem vara bytt! Svindyrt! Bättre att köpa en som går 2000 längre! Byter man rem byter man vattenpump... Kolla kvitton! Inga handskrivna utan en med referens till en "ArbetsOrder" duger! Många bilar har ingen nyckel utan ett "kreditkort" som sätts in i ett fack och du trycker på en start/stopp knapp. Har även bilen elektrisk handbroms har du mycket roligt att se fram emot till vintern. Din lokala verkstads ägare kommer att beställa en ny fin svimmingpool på tomten när han inser att du köpt en Renault...


De behåller alltså förstaplatsen i både "flest jordfel per bil" & "innovativt men dumt"?


Har en Megane 06a 1 ägare ,nybes 8300 mil ..tillsalu ?


Är personlig servicetekniker på volvo och renault , kommer lika mkt volvosar in me diverse fel som renault , samma sak på audi... alla bilar har sina negativa och positiva sidor ..






Vad skulle ni satsa på för bil istället då som passar in på de kriterier som jag angav? De fel och brister ni radar upp på megane, finns de på clion med eller är det en bättre bil ur driftsäkerhetssynpunkt?


Clio är nog något bättre (men osäker) Vet bara att de går att sälja... Valfri japsburk? Hyundai, de är väl inte helt ok för de penagna men billiga och typ ett helt universum mer pålitliga än franskrostat. Fast hyndorna drar en del har jag hört. Inte den mest trevliga automaten heller. En V70 är alltid en V70. Men törstig. BMW? Varför inte? En 5-serie med lilla maskinen och en 5-petad låda som växlar som en dröm. Kan rosta dock. Glöm Mercedes. Glöm Audi. Passat är jag inte så hemma på. Citroen C5 är en rejält stor kombi men även den lite tveksam kvalitet på. Även om jag sålt dessa så kan det vara hur bra som helst men även en ekonomisk katastrof. Varierar från bil till bil. Sök på blocket med dina kriterier och se vad som kommer upp. Tänk på att bilar är bra mycket billigare i södra delen av landet. Sök på hela sverige. Kan vara värt en tripp.


vf inte merca eller audi?


Mercedes för dom pengarna rostar så förbannat, å mycket skitfel också. Audi tycker jag annars är bra bilar.


Känns inte som man får mycket bil för 40 tusen. Det mesta som kommer upp är ju liknanade modeller, typ peugeot, citroen. Har börjat luta mer åt Clion.


Du har ju även VW, Skoda, Seat.. Om du ändrar lite på dina krav så skulle jag lätt rekommendera VW Passat 1,9 tdi. Så jäkla driftsäker bil. Är inne på min andra, men har kört totalt 10.000 mil på 2,5 år och ingen av bilarna har strulat något!


Vi har en Renault Megane kombi -01 som gått snart 24000 mil. Första ägaren ägde den de första 12000 milen och bytte kamremmen då, sen köpte vi den. Nu har den snart gått 24000 mil och nästa kamrem ska på. Utöver det har generatorn lagt av, bakre ljuddämparen rostat hål och vevaxellägesgivaren pajat, förutom vanliga slitgrejer som bromsar och olja/filter (ljuddämparen kan nästan få räknas in i slitagedel tycker jag nog?). TOM ACn funkar hur bra som helst fortfarande, utan påfyllningar!! Innan denna bilen var jag liksom många i denna tråd skeptisk till franska bilar. Man hade ju hört att dom bara var skit och riktigt kassa. NU har jag ändrat uppfattning och har sen 1,5 år tillbaka även en Citroen Berlingo som bara går och går. Dessa bilar är dom billigaste jag ägt om man räknar in värdeminskning i totalkostanden (då räknar jag med att dom är värda 0 kr idag, vilket inte ens är direkt korrekt). Sen är dom inga raketer, inga under av komfort eller sportighet (snarare tvärtom). Men en bra, pålitlig pendlarbil är det definitivt. Sen är det väl som med ALLA andra märken att man kan ha otur och råka ut för värre fel som kostar skjortan, men då kvittar det nog vilket märke som sitter mitt på ratten...


De enda franska bilar jag med säkerhet & garanti kan kalla för skit är Laguna 1 & Pegeuot (?) Boxer, dem har jag erfarenhet av och de strular mer än lovligt. Farsan har en C5, går bra men har drabbats av strul med hydrauliken & femtioelva små skitfel. Fordar brukar man ju kunna göra skaplig affär på?


Megane. Bra mkt säkrare än Clio och en bak som skiljer sig från mängden.


Det finns inga felfria franska bilar punkt. Är inte instrumentbrädan som ett flipperspel redan när du köper bilen så kommer det garanterat komma efter några mil. hastighetsmätare som snurrar runt, blinkers som blinkar vänster när du trycker höger. Det finns som andra sagt en anledning till att andrahandsvärdet är värdelöst, inte en jävel vill betala för skiten för man måste ha budget till att reparera bilen. Köp en mazda 323 från 02 istället. Körglad, bensinsnål och går aldrig sönder. DU kör cirklar runt clio:n, du slipper spendera en krona på verkstasbesök och du får bra betalt när du vill sälja bilen. Dessutom vet du när du ska tanka för tankmätaren har inte gått sönder och du slipper få fortkörningsböter eftersom hastighetsmätaren faktiskt fungerar. Win-Win säger jag! exempelbild http://www.blocket.se/lund/Mazda_323_F_ . 11&w=3



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka