Tvätt av luftfilter: Rengöringsmedel inuti (konat)

Tjenare! Försökte fixa rubriken så bra som jag kunde för att sammanfatta problemet, hoppas någon förstår. Jag skulle tvätta mitt luftfilter idag (ett JR. Konat (tror jag det kallas)) och på rengöringsförpackningen så står det att man ska hälla upp rengöringsvätskan så att det är 3/4 av filtrets tjocklek. Jag har en en susning om hur tjockt materialet i filtret är, så jag hällde upp några milimeter och sen började jag rulla filtret och kände samtidigt lite inuti så att det inte blev fuktigt, och det blev det inte. Sen när jag kände mig färdigt och kikade i filtret så nog fan flöt det lite rengöringsmedel inuti på botten i alla fall. Jag undrar då hur "farligt" det är? Efter att rengöringsmedlet verkat 15 minuter (enligt förpackning) så spolade jag ur filtret inifrån med varmt vatten, och nu när det har torkat (10 timmar sen) så känns det inte oljigt/klibbigt inuti (vilket det känns som att det borde göra av avfettnings/rengöringsmedlet), så jag antar att det mesta som kom i försvann i och med att jag spolade noga med varmvattnet. Men som sagt, borde jag oroa mig för att rengöringsmedlet sögs igenom filtret och kom inuti (där det på förpackningen står att man inte ska ha medel)? Det är säkert jag som oroar mig i onödan som vanligt, men bäst att fråga ändå Ha det gött gubbar och gummor!Svar på inlägget: Tvätt av luftfilter: Rengöringsmedel inuti (konat)man ska tvätta filtren med medel som e gjorde för de. sen att de känns flötigt kanske e för att de e insmort med de medel du tvättade med? annars smörj in de med filteroljan som de filtret ska ha och sen smeck på de bara:)


Jag använder det avfettning/rengöring som jag fick med till. Grejen är att det står på att man bara ska doppa "utsidan" av filtret, och det ska inte komma in rengöringsmedel inuti, men det har det alltså gjort nu. Filteroljan ska på imorgon när det har torkat ännu mer.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka