Bilvax på vindrutan ?

Tja.. läste nån tråd för ett tag sen om nån kille som hade kört sin vindruta me bilvax.. e de klokt ?? fungerar det ? blir det bättre med vattenavrinning o så elr förstör man bara ? torkarblad o så ??



Svar på inlägget: Bilvax på vindrutan ?



en jag känner körde med det på sin framruta, och ja det blev bättre vattenavrinning. Men jag tyckte det var extremt jobbigt när det spöregna, men alla är vi ju inte lika.


okee men ser man lika klart gemom rutan o så ?? i vindrutetorkare tar inte skada ??


Jag har vaxat min ruta och märkte ingen direkt skillnad, ska prova med hårdvax eller kanske formvax när jag fått dit en ny ruta


haru vaxade rutor räcker de bara och spola av dem som blir rinner all smuts av om du tex aldrig kört i en bil tvätt där sprayar de hela bilen med hårdvax helt klart bättre med vax än utan


vaxa o polera min ruta ja när torkarna gett upp på min gamla 745a , kör du sakta o de regnar är de hopplöst men har du farten uppe så försvinner vattnet och jag tror inte torkarna tar skada av de iaf


Finns speciella medel som Glasguard från Lahega och liknande. Fungerar mycket bätre och det applicerar man även på sidorutor, vissa tycker dock att det är störande. Man kan plocka bort det då. MVH Artur


Vaxar alltid alla rutor när bilen vaxas. Funkar klockrent


funkar bra men man ska inte använda vax med polish i bara


Fin farsa har waxat rutan så långt tillbaka jag kan minnas. Och JA det funkar! Vattnet rinner undan lättare och man behöver inte ha torkarna på om det bara regnar lite.





okee joo men ska prova de när ja kommer hem sen


Det funkar men ibland har det även blivit kvar en jobbig hinna som är svår att ta bort. Använd vanligt vax utan polish som Kolvas skrev. Helst bör man köra rutbehandling som är avsedd för just rutorna och avrinning.


okej. men rutan är så dålig allafall så om det inte blir bra så ska jag allafall byta den.. men ska man köra me maskin elr vanlig trasa?? och påverkar spolarvetskan något så de blir sämmre elr nått ?


Du kan köra med maskin eller förhand, spelar ingen roll bara du torkar bort resterna som blir över ordentligt. Vet inte i vilken grad spolarvätskan påverkar men man brukar använda så lite på sommaren ändå.


Turtle har ju annars glaswax som funkar kalas redan vid 60blås.... 70kr för en flaska....


joo de e jag har hemma så fundera på om de funkar att behandla rutan me de också


Jag vaxar alltid rutorna Så mycket bättre, som alla andra säger. Vattnet rinner av av sig själv så omkring 70 och över så behöver man inte använda torkarna. Beror dock lite på bilens aerodynamik... Dock så tål en del vax inte spolarvätska så bra, där är väll rutvaxerna bättre hoppas jag


rainoff eny one? finns på biltema för småpengar


Tycker det blir en irriterande hinna när man får köra torkarna och har vaxat rutan med vanligt bilvax


rain off från biltema funkar bra en dag på vindrutan, på sidorutorna håller det ganska länge. Jag har testat nanobehandling av rutan. Det funkar RIKTIGT bra! Höll i över 6mån, 2000mil. Dessutom går det nästan inte åt någon spolarvätska, och man sliter inte på torkarna i onödan. Med det på rutan kunde man köra om en långtradare i ösregn utan att ha torkarna påslagna.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka