Polertrissorna är lite för stora, tips?

Hej! Jag har läst trådarna om vaxning av bilen här på forumet och idag åkte jag och köpte en 2 hövdad polermaskin modell billig och polertrissor på autoexperten så som skribenterna tipsat om. Nu till frågan, de allra minsta trissorna som fanns på autoexperten hade måtten 106 mm men trissorna som medföljde ( som jag fått rådet att inte använda) är mindre. Så nu när jag monterat autoexpertens trissor så slår de båda trissorna i varandra när man kör maskinen. Så vad ska jag göra? Är det ingen fara att de båda trissorna slår i varandra eller ska jag försöka skära ner trissorna till mindre storlek med en mattkniv eller liknande? Hur har ni gjort? Mvh// Sugen att gå ut i garaget o sätta igång!Svar på inlägget: Polertrissorna är lite för stora, tips?Vilken maskin köpte du? Biltemas både rustas dubbelmaskin klarar av autoexpertens 106mm trissor utan minsta problem om du centrerar trissorna rätt. Jag kör även 115mm ibland. Ingen fara annars att de stöter med varandra lite.


Jag köpte den från Micro för 399 kronor. Ser likadan ut som den på biltema men den är grå? Informationen om de båda maskinerna är identiska. Någon sa till och med att de var samma maskin fast olika färg?


Att trissorna är lite större än stödplattan gör absolut ingenting! Bara bra för dom som är ovana pga att det då e mindre risk för att stöta i tex rails osv! Enda nackdelen kan va att dom dammar av sig i början! Mvh!Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka