Polering med stenskott

Hej, Har tänkt att polera min pärla men vet dock inte om jag ska "dölja" stenskotten på motorhuven med "stiftfärg" först och sedan polera eller köra först polering och sedan täcka stenskotten med stiftfärgen?Svar på inlägget: Polering med stenskottJa det undrar jag också faktiskt Syns lagningarna mindre efter att man polerat? Om man har runt 15 st små vita prickar på huven och fyller i dem med lack kommer ju bilen se förskräcklig ut?


Går att göra på båda sätten, men fördelen om du lägger det före så kommer ju den färgen du lägger i också få ta del av skyddet du lägger på resten av lacken, sen kan även"toppen" på igenläggningen filas ner lite med rubbingen. Ett till tips angående att lägga igen stenskott är att enbart lägga igen dom lite större. Ser rent fruktansvärt ut med en huv som är fylld med igenlagda stenskott, ser oftast mycket värre ut.


Fyll i de små skadorna med hjälp av att lägga färg med hjälp av penseln på t ex en gammal tallrik. Doppa sedan en rund tandpetare i färgen och fyll i skadorna. På så sätt får du inte för mycket färg det är oftast det som gör att lagningarna kan synas tydligare. Ytan du ska fylla i måste vara ren.


Okej, tack så mycket för alla tipsBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka