Kan en gammal (dessutom välskött) motor gå sönder vid motortvätt?

Kanske inte kan sin sak? Är ju betydligt enklare att högtryckstvätta och gno av en plastkåpa med lite "reconditioner" än att få tillbaka ursprunglglansen i oxiderad alu och rengöra i alla skrymslen och vrår som är i fina gamla bilar som inte skäms för sin motor Sen ska det ju tvättas med svamp vid sidan av motorn med, där lacken och det syns, och det är väll samma visa där, i en ny bil syns knappt färgen, men i en gammal är det stora ytor som ska tvättas och så ska man komma in överallt, runt bromsservon, vid torpedväggen... U name it... Vilket motorrum ser liksom snyggast och trevligast ut? Volvo 240 eller Volvo V50? Själv röstar jag för 240!



Svar på inlägget: Kan en gammal (dessutom välskött) motor gå sönder vid motortvätt?



Ärligt talat tycker jag att du är förbannat töntig. Du får det att låta som att världen har gått under för att dom inte vill tvätta din motor. Dom har kanske fått problem med äldre motorer tidigare och vill helst slippa dom problemen i framtiden, just därför säger dom att dom inte vill tvätta din motor, för att bilen är för gammal. Mvh. David.


Det är väl helt upp till BVS om dom vill åta sig jobbet? Likaså är det helt upp till dig om det ringer någon och frågar om du vill börja jobba åt dom på måndag? Tråden skulle passa bättre som blogg tycker jag, för den består enbart av pubertalt gnäll ifrån dig.


Då är det mer pubertalt gjort av dig att leka moderator. Jag tyckte bara att det var konstigt att ett stort rekondföretag väljer ut vilka de vill utföra arbte åt på det sättet, har aldrig varit med om något liknande förut. Men eftersom jag fått ut ilskan och fått svar i tråden på min fråga tänker jag låta tråden dö.


Tvätta den själv, tar högst en 30min. På med avfettning skrubba med en diskborste eller något, så slipper du använda högtrycken.


Jag tycker du är larvig som satan, var själv inne o snackade med en firma igår om en motortvätt på min bil (supra mkiv) fick ett nej och en förklaring till att han inte ville göra det på sådana bilar. Kan KNAPPAST säga att jag kände mig kränkt eller något annat negativt för den delen. Bara glad över att han inte väljer o göra det för att han inte vill riskera något på min bil. Därav tolkar jag det som att han inte har nog med kunskap inom det området och skippar det. Precis som BVS gjorde för din del, dom vill inte hålla på med gamla bilar för att saker kan gå sönder. Orka gnälla över det!!


Konstigt? Dom är så pass stora att dom kan sålla bort skitjobben som att tvätta en gammal motor med stor risk för att kunden kommer tebax o gnäller när motorn inte startar, hur svårt är det att förstå?


Gör det själv eller skit i o tvätta motorn då....


vet att en del som lämnar in sin gamla bil för motortvätt brukar gnälla/klaga över resultatet.Dom tror ju att man kan få en gammal motor hur ren och fin som helst..


Word.





Hahaha! Guld.


Det är vell helt enkelt så en bortförklaring, kanske tänker på sitt företags "rykte" och bara tar hand om 00-09 årsmodell


Jo, men egentligen är det nog negativt för ryktet att inte ta åt sig alla jobb och köper jag en ny bil så blir det inte BVS. Men efter att ha kollat runt ytterligare så verkar risken finnas, finns säkert folk som lämnat in helslut motorer och sedan klagat p g a startsvårigheter. Men min motor har varit inne på motortvätt hos ett annat förertag nu och självklart startade den direkt. Idag märkte jag att det finns allvarligare saker att bli sur på än ett företag som inte vill tvätta en motor. Jag ville få min förarstol fixad eftersom den började bli något dålig och jag åkte till Tornby bilteknik i Linköping. De tyckte att jag skulle köpa en stol på bildemonteringen som de skulle ta delar ifrån. Min bror var och köpte en stol i annan färg än originalstolen. Den mest slitna stol jag sett både när det gäller skick och funktion, totalt oanvändbar och lukten från den var inget vidare men de flesta fjädrar fanns kvar och det var de jag ville ha. Idag när jag hämtade bilen så fick jag en chock när jag fick se att de bytt ut min fina, fortfarande sköna stol och istället satt i den blå utan att ens göra den komplett med motiveringen att det var enklare att göra så än att fixa den gamla. Som tur var hade de inte hunnit slänga min originalstol och istället lagt den i mitt bagage. (Vad hade hänt om de slängt den? Typ omöjligt att hitta en fin stol i den färgen.) Jag fick inte pengarna tillbaka men de sa att de kunde fixa stolen på ett skumt, komplicerat sätt som skulle bli riktigt dyrt. Hur faan kan man byta ut en nästan felfri stol mot något oanvändbart som ser förjävligt ut och dessutom ta betalt för det? Nu efteråt har jag hört fler negativa saker om företaget. Jag åkte sedan till Bil och marintextil i Linköping och fick en tid, återkommer med resultat. _________________


Det var inget allvarligt fel på stolen, pinnen som ramlat ur sitter på plats och skumgummiplattan som ramlat ur var bara ett skydd för rövvärmen. Så nu kan jag känna mig trygg, jag blev lite orolig när delar började ramla ut ur stolen. Mycket trevligt kundbemötande fick man dessutom trots att jag inte kom med ett stort jobb åt dem. Den blå stolen är kastad och inga delar från den behövdes. De glömde dock fixa en annan grej som skulle göras med bilen men det var ingen stor sak.



Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka