NY FRÅGA: Funkar meka lack som grund?

Hoj! Ny Fråga! Kort och gott. Funkar meka lack som grundlack? Mvh MikeSvar på inlägget: NY FRÅGA: Funkar meka lack som grund?slipa såklart och gräva ut med nån mejsel bild kanske?


Ta död på röstporer...De va ett utryck jag aldrig hört innan Jag har talat med några jag vet har erfaranhet och dom säger att man kan använda rostomvandlare på rost. Fäster tydligen bra. Jag har testat det just för att testa det i ena kanten på hjulhuset för att se om det håller. Så här långt så har det inte börjat rosta, jag har såklart målat över det med slipgrund och lack. Men jag tror nog det bästa är att blästra bort det hur man än vänder och vrider på det faktiskt.


Ja jo klart slipa är ett alternativ. Men om jag skulle få något tips på en rostätare så så skulle detta spara mig tid. Samt att plåten inte skulle behöva bli så skör. Tror inte bild behövs


Rostätare är inget att hänga i granen de kan jag säga, kan du inte blästra så är det rostomvandlare som gäller. Biltema har men dom är rätt dyra 100 kr kostar de för en liten burk, och den är verkligen liten .


Han på mekonomen har rätt, hammerite hammarlack innehåller silikon och det kan du inte lacka över. Skaffa vanlig rostskyddsfärg istället.


Okej , Men detta medlet tar dö på porerna då? Antar att mekonomen också har detta fast till 3x Biltemas pris? Bor nämligen 6mil i från närmsta Biltema butik:(


http://www.smedjans.com/ Jag har använt det här och det löser riktigt bra på såna ställen...


Lite smidigare och bara dra till mekonomen. Men visst dyker inget annat bra upp så är det att tänka på


Dinitrol RC 900 e en rostovandlare som funkar skit bra till detta.. vet dock inte var du som privat person kan köpa det..

Finns nog inte så många fabriker som tillverkar detta. Olika märken/priser/beteckningar vimlar det dock av.


Okej men något som är lätt och fåtag på ex mekonomen. Som något provat


Som sagt biltema har, kostar 100 kr för en liten burk..


Som sagt. Har 6 mil till närsmta butik och inget körkort. Kan inte ta mig dit förens efter jul isf. Men mekonomen har inget? Uppskattar tipset iaf


Det där e Dinitrols egna grejor som dom själva tagit fram receptet på vilket dom måste göra för att klara den hårda konkuransen som rostskydds leverantör idag. så nej du hittar inte samma medel med ett annat namn. förövrigt så kan man köpa lite av Dinitrols sortiment i olika järn o bygg affärer ( tex granngården).


2min efter jag postat inlägget kom pappa in och undrade om vi inte kunde dra till biltema på tisdag och handla nya hjulmuttrar då de var lite slitna till bilen. Har man tur ibland så har man TACKAR FÖR ALLA SOM BESVARAT MIN FRÅGA!


Köp Hagmans CA primer, finns på Mekonomen i Karlshamn..


Löser det rost?


Aha, jag läste kanske inte så noga, men jag trodde du var ute efter rostskyddsfärg också... Nej den löser inte rost.


Lungan Sagt och gjort blev det färd till mekonomen iaf. Blev Corrostabil rostomvandlare. Penslade på det på ena sidan av skärmen och vände den och fortsatte på nästa. När jag vände på den och kollade om jag glömt någonstans så hade det löst upp de ställena alla redan. Helt sjukt! Rekomenderas verkligen! Man ska stryka på det en gång till kan återkomma med resultat.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka