Var kan jag få tag på såkallat torkmedel?

Ja som rubriken lyder så undrar jag var man kan få tag på ett torkmedel? Liknande som finns på gör-det-själv-automatstationerna. Hade ju varit underbart för på sommaren så hinner det torka innan man har hunnit runt hela bilen med sämskinnet eftersom det oftast blir att en del av bilen eller hela bilen står i solen. Och på vintern så torkar det aldrig vilket resulterar till att det blir små små vattendroppar överallt kvar överallt som är svårt att få med sämsskinnet. Plus att det är kallt att stå där med sämskinnet man har ju inga fingrar kvar efter ett tag känns det som.Svar på inlägget: Var kan jag få tag på såkallat torkmedel?Lahega har ett utmärkt medel för detta. Säljs på många mackar och även på autoexperten. Medlet heter Autotork. Funkar som du tänkt dig.


Aha okej, tack för det svaret . Det verkar dock som att Autoexperten inte säljer det längre. Kan inte hitta de någonstans på deras hemsida iallfall. Får nog försöka på några mackar då


mekonomen har det.


Okej! Men jag kan inte hitta det på deras hemsida heller, va inne och tittade där också innan.. Vet du var det finns där så säg till , det är inte benämt autotork/easydry iaf


Om du är noga med din bil skall du alltid hand torka den med sämskinn som vanligt. Tom rent vatten innehåller vissa mineraler som binder partiklar, och det försvinner när du torkar med trasa/skinn. Handtorkningen blir en sista puts e tvätten m.a.o. Är det kallt där du håller till, så skölj skinnet med jämna mellanrum i en hink med varmt vatten. Då är tork-trasan alltid ren från mineral-bundna partiklar också. Detta behövs ju bara de gånger du inte skall polera med maskin efteråt, utan bara få den ren. På sommaren så stå i skugga, skölj lite till innan det torkat fast vattenprickar - innan du torkar med sämsskinn eller torktrasa för ändamålet. :-) Partiklar som inte syns, binder ändå fler nya partiklar fortare.


brukar stå på bilvårdsavdelningen, gör det här iaf. orangea flaskor med autorange. Annars så skaffar du sanego vaxschampo. sjujäkla avrinning.


Kan man inte bara köra bilen ren också efter att han använt autotork?Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka