Avkalkningsmedel i kylare

Har tät kylare på bilen och tycker att dessa medel som heter kylarresning inte fungerar jätte bra Kan man då plocka av kylaren och ta ett avkalkningsmedel och låta den stå över natten ? någon som provat eller har andra tips?. Går väl även att köpa ny kylare men inte billigtSvar på inlägget: Avkalkningsmedel i kylareHar fått tips om ättiksyra men vet inte om det går att köpa på dunk nu för tiden. Får du tag i det så är det bra att tömma systemet och tippa i ättiksyra, varmköra och tömma systemet. Upprepa det några gånger tills det är rent.


har även läst lite om det jag med går det även att ta bort kylaren sedan fylla den med ättiksyra och låta verka en stund. Det tar lång tid innan ättiksyra har gått genom hela kylaren ifall man häller det rakt ner i systemet i bilen


min tanke var att tömma systemet på kylvatten och hälla i bara ättiksyra. Men det kan ju bli lite jobbigt och dyrt om man ska köpa flaskor. Längre tillbaka fanns det och köpa på 4 eller 5 litersdunkar vet inte om det finns numer. Men det kanske skulle funka att ta lös kylaren och låta den ligga en stund med ättiksyra i.


kan meddela att bakpulver, vinäger samt hett vatten gör rent kylaren provade det idag. fungerade fintBilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka