Plåtskada, värt att betala priset? (Ford)

Hej Har precis köpt min första bil, en ford mondeo st200 för 30 000 SEK -00 Den har en skada på höger bakdörr och var därför på skadebesiktning idag. Skadan är består av en rostfläck plus + repor som uppkommit efter att en dörr smällt in i sidan på bilen. Jag undrar därför om ni tycker det kan vara värt att laga skadan för ca 3000-3500 kr. Bilen är för övrigt i fint skick och lågmilare, skadebisktaren tyckte dock jag kunde be en vän fixa skadan eftersom att den har 10 år på nacken och det är bara en tidsfråga innan rosten börjar dyka upp på andra ställen. vad tycker du?Svar på inlägget: Plåtskada, värt att betala priset? (Ford)Egentligen en mycket hopplös tråd, för alla kommer antagligen tycka olika. Men jag säger som så: Hur mycket tycker du om din bil ? hur länge kommer du att ha den ? många avgörande faktorer som spelar någon roll vet du !


Har du tänkt behålla bilen ett tag (något år)hade jag fixat skadan...


Har du någon bild på skadan?


Skadan kommer alltid ge ett lägre pris vid försäljning, samtidigt som du själv behöver leva med en skadad dörr. Och jag tror nog att en ev. köpare kan pruta nån tusenlapp för en sådan skada, kanske tom mer beroende på omfattningen. Så sämre andrahandsvärde + att man slipper leva med rost, repor och bucklor = Jag hade förmodligen fixat det


Leta rätt på nån som kan lacka om dörren för nån tusenlapp... men som sagt, beror ju på hur stor skadan är!


http://www.garaget.org/mypage/gallery.p . age=861760 Så här ser skadan ut, kanske inte sticker ut mkt men tänker på att den finns där hela tiden när jag ser bilen. Har inga kontakter som kan ordna det för en billig peng. Blir antagligen cms group som får ta tag i det här i göteborg.


Jag personligen hade i alla fall lagat den innan det blir värre. Men det beror ju också på planerna man har för bilen, som tidigare nämnt.


+1


Tycker inte att det ser så farligt ut. Själva rosten vid hjulhuset kan man ju fixa lätt själv. Dörren ser ju inte heller så skadad ut. En polering och att fylla i med lite färg skulle nog göra stor skillnad.

3000kr för att fixa rosten samt få det lackad e ett bra pris! Med tanke på att både dörr och skärm måste lackas


blästra rosten o försöka lägga i lite lackstift o klarlack, polera som en tok? annars är ju inte 3lakan så jätte mkt


Fixa det. Det är väl inget kul att köra omkring med en bucklig bil? Det såg väldigt lindrigt ut.Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka