Hur göra ren polertrissa ?

Undrar om någon har koll på om man kan rengöra en polertrissa? Har en specialvariant av polertrissa till min polermaskin som börjar lite mycke polermedel/vax i. Polerhättan är bara att skicka in i tvättmaskinen så blir den fin. /HasseSvar på inlägget: Hur göra ren polertrissa ?Någon typ av vanligt diskmedel och vatten rengör det mesta.


Doppa den i hdgrön/vatten blandning så löses de upp.


lägg dom i valfri alkalisk avfettning. sen spinner du ur dom på fullt varv.


Löses vaxet upp av vanlig avfettning så är det nog inget vidare vax! Vad är det för specialtrissa som du använder? Låt den torka och borsta om du kör oscillerande... annars skulle jag köra med diskmedel och varmvatten under kranen.. Mvh!


Polertrissan är en variant som är lite större och rundar själva kanten på kardborrfästet, den är bra för att komma åt ställen där det är lite trångt. Har letat efter var jag kan köpa en ny men har inte hittat någon, därför undrar jag om den går att göra ren. Mvh Hasse


Låter som det är en Meguiarstrissa om stödplatan hamnar försänkt ner i trissan? Jag jobbar professionellt med bilvård och antingen använder jag en mkt speciell hink som kommer från usa som är till för att rengöra trissor med eller så borstar jag ur dom. Kör maskinen på högvarv och håll nån sorts borste mot trissan! Kom ihåg att inkletat och klumpigt gammalt medel är en väldigt vanlig orsak till hologram och polerrosor! Lycka till! Mvh Larpa!


Hur tänker du nu? Eh om ett vanligt diskmedel löser upp waxet är det nog inget vidare wax. wax=fett avfettning= -fett. Ska man öht tänka på att lägga ett skydd på sin bil så går allt som heter wax eller har wax i sig fett bort. Ett 2k lackskydd som man inte tvättar bort 3e tvätten är då att föredra.


Det jag menade var att det inte räcker att "doppa den i HDgrön så löses det upp".. Och jag utgick från att det är nån typ av ulltrissa han pratar om eftersom den inte går att stoppa i tvättmaskinen som jag förstod det! Vet inte vad du använder för produkter men du verkar vara grymt säker på din sak? Menar du då som jobbar med rekond att alla bilar som du vaxar mister hela sitt vaxskydd då kunden har avfettat den en gång?? Å du pratar själv här om 3e tvätten om det är ett vanligt vax.. tror du verkligen att han vill tvätta trissorna TRE ggr för att få dom rena? Sen det där med 2komponents lackskydd tyder på att du kanske inte är så himla insatt.. 2K är bara ett löjligt påhitt! Vet du vad som blir skillnad på ett enkomponents lackskydd och ett tvåkompopnents? På vilket vis skulle ett 2K vara bättre? Det där e bara en säljgimmick.. Antar du kör med Nano2K? Eeehhh..


Man ska veta vad man pratar om innan man öppnar käften. Det är det första du borde lära dig. Vi kan ju börja med att det inte går att rengöra trissor i HD-grön, har du själv testat? Nej, du har nog inte det för du är en typisk sådan som kan allt - men inte gjort nått. Det funkar bättre än bra att rengöra trissor i HD-grön. Lektion ett avklarad! Lektion nummer två:Har du själv testat skillnad mellan 1-komp och 2-komp eller gissar du där med? Till att börja med är ett 2-komponentsskydd betyldigt tåligare mot avfettning, för det andra håller det längre än ett vanligt 1-komp. Detta är inget jag har läst mig till, detta är utav flertalet tester mellan olika skydd. Åter igen, jag testar - du tror du kan. Mvh. David.

Haha! Det var det dummaste jag hört på länge!! Visa mig dom testerna eller kan du inte?? Av VILKEN ANLEDNING skulle ett 2k vara bättre än ett 1K?? Du tror väl inte att ett 1k lackskydd innehåller EN komponent?? Enda skillnaden är ju att det är i två flaskor! Världens starkaste lim är ett 1K.. så varför ska nåt vara starkare bara för att det är 2k? *garv* Då jag har mer info än jag vill gå ut med här så nöjer jag mig med att ta en klunk ur groggen å le åt din attityd...


Å dessutom så borde du lära dig att knipa igen käften istället för att vara stor i den.. Den lektionen har du tydligen bommat.. Men för att göra digv nöjd så säger vi väl att jag kan ingenting om bilvård, jag har inte prövat nånting å du är allsmäktig och kan mkt mer än mig.. troligen precis allt.. Haha!


Hej allvetare. Hur ska jag kunna visa tester när det är jag själv som testat? Varför är 2-komp lackfärg bättre en 1-komp på sprayburk? Varför grundar man ett hus? Jag har lovat mig själv att inte bråka med människor som vägrar inse sanningen. Jag frågar åter igen; har DU testat ett 2-komp skydd nångång? Och efter ditt citat: "Mer info än vad jag vill gå ut med..." så kontrar jag med; Min pappa är starkare än din... Sluta drick grogg och gå och lägg dig istället. Mvh. David. EDIT: Och jag vet inte varför ett 2-komp håller längre i ren kemisk form, men jag vet att det gör det. Jag vet inte varför makaroner behöver koka olika lång tid heller, men likt förbannat är det så.


Jag levererar dina produkter.. Grattis! Håller med dig Zatran å jag inser att det är bara jag som KAN ge mig så jag "visar respektfull nonchalans" som Aschberg uttrycker det..


HD-grön är fortfarande en utmärkt lösare för kvarvarande medel på trissor, vilket författaren frågade efter.


Japp, slut på tjafset. Alla har vi olika åsikter, och nej, du levererar inget till mig då jag inte använder Meguairs prylar. Vi syns säkert i nån annan tråd. Mvh. David.


Jag är mer än grymt säker på min sak, då jag jobbat med detta i stor sett hela mitt liv, testat i princip vart enda märke som finns och provat mig fram till det jag tycker är absolut bäst. Det jag menar är att ett wax inte är och kan inte vara avfettningsbeständigt, Sen beroende på wax, applicering och grundarbete så tvättar man bort det olika snabbt, men en tumregel på 3mån eftersom att medelsvennson tvättar sin bil ca 1-1½ggr i mån. Sen med lackskydd ska jag inte gå in på för grundligt då du inte verkar förstå dig på det utan mest köper det dyra fina medlet med flashig förpackning och ett häfftigt namn och en stor monter på elmia än dom lackskydden som faktiskt är bra. PUNKT!


Då menar du att man behöver waxa bilen cirka 17 gånger per år om man tvättar bilen en gång i veckan! Det låter lite väl mycket:)


Precis. dock så har folk ej kunaskap och tror at waxet är kvar mycket längre vilket det tyvärr inte är.


Då menar du att du kan mycket mer än vad alla andra säger (Tillverkare av diverse waxer). Jag har läst att man ska waxa bilen 2-3 gånger om året om man inte kör med ditec eller liknande där ska man köra 18 månander i mellan. Eller menar du att man inte ska tvätta bilen oftare än en gång varanan månand?Bilvård tvätta, polera och vaxa bilen

Innan du sätter igång att tvätta, laga och vaxa bilen är det viktigt att du har rätt utrustning och utrymme. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilvårdsfirma!

« Tillbaka