Rejäl buckla och lackskada på bil - kostnad att laga eller kan man möjligtvis göra något själv?

Hej! Jag har fått en rejäl buckla och lackskada på bilen, se bifogade bilder. Skadan sitter på förarsidan invid hjulet och löper sedan längs med förardörren och bakdörren på samma sida ovanför listen längst ned (intryckning av plåten). Jag undrar nu vad ni tror att det kostar att fixa det hela (bilen är inte helförsäkrad)? Antar att det inte är någon vits eftersom bilen inte är någon hundratusenkronorsbil. Följdfrågan blir då om man möjligen skulle kunna fixa det själv (är medveten om att det blir svårt att få det perfekt men iaf någorlunda hjälpligt)? Varken min sambo eller jag är någon fena på bilar. Tack på förhand! /SimsalabimSvar på inlägget: Rejäl buckla och lackskada på bil - kostnad att laga eller kan man möjligtvis göra något själv?Men vad är det för bil och årsmodell?


En Volvo V40 från 2002.


Leta eftre dekar på skrotarna i samma fär å byt hade val vart det billigaste aletrnativet. Den framskäärmen e nog ingen som vill ge sig på å rickta. Alternativt hitta delar i valfri färg å kör plastidip eller nått liknande på hela bilen så blir det lite skoj med


Leta beg delar med likadan färg och byt, det är nog det enklaste o billigaste !


Ja, tyvärr kostar det nästan lika mycket som bilen är värd att fixa det där på en verkstad. Personligen hade jag letat ny VF- skräm och VF- dörr i vilken kulör som helst. Bara dom är plåt-rak. Sedan köpt 2st burkar med färg (400ml) och klarlack om du inte har solid färg. Slipa ner de nya delarna enligt gällande regler och lacka. Kommer inte bli exakt samma färg/ brytning/ glans som du har i nuläget men det hade dom inte fått till på en lackverkstad heller. Dörren bör du kunna använda om du riktar till plåten lite. (Vad jag får ut av bilden), Framskärmen verkar vara skrot. Att leta skrot-delar med samma kulör som din bil är som att leta en nål i en höstack, och om det finns i samma kulör så kommer dom på annons först efter du köpt något annat. Edit: Ett annat alternativ är att du blundar när du hoppar in i bilen, Från insidan lär den se ut som tidigare...


Tack för era svar! Det lutar väl åt att leta delar om jag överhuvudtaget ska bry mig om det. Men jag antar att jag får ett rostvrak snabbt om jag inte gör något - framskärmen har redan börjat rosta. Rannerking: Du skriver att du tror att dörren kan användas om man riktar till plåten lite. Menar du då vänster bakdörr och att vänster framdörr bör bytas (tänkte eftersom du skriver i andra stycket att du själv skulle bytt dörren)?


Jag ser två alternativ, 1, Du använder bilen som transportmedel och är inte jättenoga med att den är toppklass. Skaffa ny framskärm och ev ny framdörr och lacka till det som går skapligt. 2, Du vill ha det klanderfritt, sälj bilen som den är och köp en annan. Du kan förstås göra ingenting och köra som det är, men det ser ju inte roligt ut. En ny skärm och lite färg borde du få för en tusing eller två.


Ja. nu ser jag hur dörrarna är skadade. Du får köpa nya.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka