H7R... Xenon lampor för reflektorer, lagligt eller inte?

Hej, jag har kollat in att eventuellt köpa H7R lampor för min bil men är osäker om det är det lagligt att ha det så så länge ljusbilden blir bra och ej bländar ankommande förare som helljuset skulle? (H7R är som D2R lampor) Också kommer det gå igenom bess eller får man en tvåa? http://images.esellerpro.com/2726/I/695/7/h7h7r.jpg Här är en bild på vanlig H7/H7R, H7R lampan påminner mig om H4 Bi-xenon lampor ( http://xenon.en.ecplaza.net/7.jpg )



Svar på inlägget: H7R... Xenon lampor för reflektorer, lagligt eller inte?



Oavsett xenonlampstyp, så är det i praktiken olagligt att efterkonvertera halvljuset. Så det faller tyvärr redan där.


jag kör med vanliga h7 i min v70 sen är all lamper olagligt sätta i om du inte sätter dom i helljuset..


tur du bor långt från mig,, HATAR fulkonverterade man MÅSTE ha R lampor i reflektorlycktor, annars bländar de jävlar såg en Golf å hade jag haft min bil hade den fått smaka MKT xenon helljus skiten bländade faaan mitt på dagen i fullt solljus Till TS klokt att köpa R lampor kör gärna med 4300k också då ser det mer orginal ut om du har en nyare bil,, personligen skulle jag aldrig konvertera en Äldre bil som man ser på ca 1km avstånd att den inte ska ha Xenon,, bara dumt å riskera 1000:- i böter sen till TS är det halvljus eller helljus du ska konvertera?? helljus är OK,, dock inte lagligt,, men INGEN bryr sig varken polis eller sbp


Nja de roligaste är att mitt bländar inte en enda bil jag mött . samt kör jag bara med dimljus på dagen och dom är med konvertarade men de gäller ju ställa in ljuset samt ska man ju köra 4300k för annars så kommmer polisen klagar jag åkt igenom ett par st blåskontroller dom har aldrig klagat på att dom suttit xeon i mina bilar samt i extraljusen har aldrig spb klagat att de suttit . han som bes min bil sisst fråga var han kunde köpa lika dana för sådant ville han ha till sin bil med så jag berätta var jag hade köpt mina ... så han skulle gå in beställa lika danna


Bilen jag har är en Peugeot 307 05'a https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ . 8571_o.jpg Vet inte om jag borde ge mig på och lägga h7r's i dem, man kan ju alldig köpa H7 lampor som går att justera http://www.xenonkungen.com/se/xenon/xen . ampor.html Tror du att de skulle funka bättre eller sämre än H7R?


TROR R lampor är bättre iom att de har en avskärmning,, justerbara är väl mer att få ljuset rätt å inte skärma,,


Enlight Xenonkungens bild på "focus eye " h7 lampan så kan man göra samma sort av " cut off " som en projector som denna bild illustrerar... http://www.xenonkungen.com/shop/4404/ar . f3fc8d.jpg men om jag ska tro på det eller inte är en annan fråga.





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka