Hitta rätt färg till hondan.

Heeej!! A little problem! Förra ägaren sa att bilen (honda prelude 98) var inne på lackering för några år sedan och då lackades höger sida och stötfångare bak. De hade problem med att hitta rätt färg så de tog en "liknande" och ja det syns. Alltså är det inte samma färg på höger/vänster sida. Givetvis fick jag lite lackskador på höger sida.. Jag har inte färgkoden till höger sida på bilen och jag kan inte tänka mig att färgen är nån honda original heller så min fråga: Kan en lackfirma hitta rätt färg genom att jämföra med andra färger eller hur ska man gå tillväga? Mvh LukasSvar på inlägget: Hitta rätt färg till hondan.Om du öppnar vänster dörr så ska det vara en klisterlapp med färgkod, det bör stämma om bilen inte blivit omlackad i någon helt annan färg. googlade lite och hittade denna listan. Kan vara någon av dessa. 1997 - 2001 Prelude Paint Codes Nordic Mist B-83M Cypress Green G-82P Eucalyptus Green G-83P Granada Black NH-503P Vogue Silver NH-583M Flamenco Black NH-592P San Marino Red R-94 White Diamond NH-603P Crystal Blue B-91M Nighthawk Black B-92P Ficus Green G-98P Premium White NH-624P Milano Red R-81 Sebring Silver NH-552M Electron Blue B-95P Satin Silver NH-623M EDIT: Har hört att lackerare ska kunna ta fram färgkoden med någon metod okänd för mig


Ja du har helt rätt Bullet och det är Nordic mist B-83M som sitter på bilen men mitt problem var färgen på höger sida som är lite mer blåaktig i tonen. Måste ju lacka hela högersidan om jag bara ska fixa rosten bakom framhjulet vilket blir onödigt och dyrt.


Det syns rätt så tydligt på min profilbild.


Var hela sidan omlackad i den andra färgen? edit: såg det nu


Ja, tyvärr


Du kanske kan ta ett snack med någon lackfirma, tror att dem kan få reda på lacken genom en speciell kamera som tydligen ska jämföra färgen med existerande färgkoder. Inte så haj på det men det är vad jag fått reda på.


Ja det får bli några samtal på måndag!

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka