Bilxtljus röd och blå.. lagligt?

Du får ha de men de får inte vara inkopplade //mittonenSvar på inlägget: Bilxtljus röd och blå.. lagligt?Polisen har endast blått nu för tiden!


blått i utryckning blå röd när dom stannar bilar


Jadå, visst får du ha det. Du får ha helblått också. Och min erfarenhet från den gamla Capricen är att det går alldeles ypperligt att även ha det inkopplat. Givetvis får det inte användas, men, det säger ju sig själv. Det -rekommenderas- däremot att inte ha det inkopplat, alternativt ha det inkopplat på så vis att det är helt omöjligt att slå igång det under färd (brytaren i ex.vis bagageutrymmet eller liknande)


och tack för alla svar!! jag har de inkopplade och om man står framför bilen och kollar på grillen så syns de lite grand.. jag tänkte kan man få böter bara för att de sitter där?


Nej.


härligt:)


Det är faktiskt inte olagligt att åka å blinka blått fick lagligt besked om det igår DOCK lär du inte göra dig populär hos polisen , du får dock inte ha polis siren på bilen då kan dom klassa den som ej godkänt registrerat utrycknings fordon , då blir det lite värre då det är straff skala upp på skaka galler nivå Jag å polarn byggde om hans passat till polis tema , stod på Elmia i mds monter, jag körde den från Jönköping till Sthlm å klart vi blinkade blått lite då å då Så länge man inte blinkar rött så är man safe , blir som sagt grinigt hos polisen men inte olagligt . Ljusramp på taket får man också ha MEN inte bruka ljuset i den Men som svar på frågan så kan du ha vilan lampor som helst som lyser å blinkar så länge bilen står still utan att få problem med det lagliga


Klart du får ha siren. Men där gäller samma som med övriga ljudanordningar; det får inte användas. Ska man vara petig finns det ju gott om "roliga tutor" som du inte får använda som signalhorn (då det ska vara "entonigt")


jag laddar upp en video på mina :p

Njae... Det jag tror Pain menar är att om man bara har ljusen är det inte att klassa som en "larmanordning" vilket är det som är förbjudet. Det har diskuterats inom bärgarbranschen. Här kan du läsa mer om det: http://www.sos-stockholm.se/forum/showthread.php?t=7502 //Brådhis EDIT: Såg nu att du menar innehav medan jag syftar på användning. Blev lite rörigt, men texten får stå kvar eftersom det kan vara nyttigt för tråden iaf.


http://www.garaget.org/video/136136


Klart som fan det är olagligt att blinka blått, du får aldrig ha något annat ljus än vitt/gult fram eller rött bak. Att däremot ha blåljus på bilen räckte inte för att döma någon För föregivande av allmän ställning, eller för att ha ett oreggat uttryckningsfordon.


check this out http://www.garaget.org/video/135690 sjuk film!!


Nja inte helt korrekt ....du får ha tex lila ljus under bilen så länge inte ljus källan är synlig ,,,,,,haft många resor under alla år som bil byggare med polis å rättssak å göra .....så helt korrekt färg val gällande fram å bak mm är inte riktigt helt rätt kan jag lova , vart uppe i rätten om det tom hahha . Så jag har papper hemma på att det lila ,vit rosa mm får man ha åt vilket håll som helst MEN man får alltid polisen på sig , då dom inte vet att detta får man ha , har som sagt alltid pappret med mig å uppvisar tids krävande men kul å retas med polisen . Du får inte åka med blått FAST sken framåt men blinka får man...tro mig jag har en utredning på det med ....så länge bilen INTE är synlig som en polis bil / utrycknings fordon Finns ett glatt gäng i Sthlm som rullar med liknande civil bilar dom byggt å dom har också ren fakta på att du får blinka blått ...så tyvärr har du faktiskt fel där. Dock som jag sa ....man får alltid polisen på sig å deras åsikter , å säkerligen en rättssak av det Kolla tex filmen som finns på garaget om den " falska polis bilen" dom har kollat upp vad som gäller , där av döms dom aldrig heller , men det strular alltid , det är garanterat . Jag har byggt show bilar sedan 2006 så har haft dessa resor måååååånga gånger , finns gott om grå zoner vad som gäller om man bara törs trotsa å göra det på rätt sätt Gällande ljud ,tex sirener mm så är det också en grå zon ....jag har tex ett trainhorn med kompressor i mitt BMW bygge......inga problem på besiktningen...DOCK är ljud nivån för hög för person bil ...å där är den då inte godkänd


Hahaha jo jag vet Jag har ju ett kompressor matat trainhorn å är en tonigt ....men gillas inte av polis mm 150db på person bil är tydligen lite högt


snor tråden lite. Mycket intresant läsning själv köpte jag vitt blixtljus på xenonkungen så diskreta saker och täckte sätta in dem inanför dimljus glaset och i strålkastar glaset men sen säger vissa att jag inte ens får blinka med ljuset på en parkeringsplats? när bilen står stilla. så snälla vad är rätt och vad är fel? MVH spetan


Men va e de för mening o ha de då om dom ändå inte får vara inkopplade ?


Fast, du får ha det inkopplat. Men, inte tillslaget, mao; det får då inte användas "hur som helst" och hela den biten.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka