Hur rollar man bil?

Tjena! Min son tänkte köpa en a-traktor och han tänkte rolla den men hur gör man när man rollar en bil? Vad ska man ha för färg, roller, m.m? Tacksam för svarSvar på inlägget: Hur rollar man bil?Jag tycker helt enkelt att man låter bli! Köp istället en billig spruta då det blir så mkt bättre.


Aldrig testat rolla en hel bil själv, bara mindre ytor, men med den lilla erfarenhet av rollning jag har så säger jag som alla andra; spraya istället! "En dåligt sprayad lack är bättre än en bra rollad". Läste dock en tråd om en som rollade sin bil, blev h*lvetes fint....men han la ner sjuka mängder tid i lacken och då det handlar om en a-traktor så kanske det inte är lika motiverat. Men en färgspruta från typ biltema/jula duger, kostar knappast mer än några hundringar


Som sagt tidigare, man rollar inte en bil. Blir sällan bra. Bättre att sprut lackera bilen själv i så fall


Ja som sagt.... släng rollern så långt åt h-vete du kan. Sprutlackera istället, satsa på nån billig spruta/kompressor om du inte har det. Vad som helst blir bättre än att rolla, ja till och med sprayburkar blir avsevärt bättre.


Rolla den. De gjorde ja och 2 polare till mig. Tog knappt 10min. Bara man köper någon bra roller så den inte släpper ifrån sig skit i lacken. Blev ju inte bästa resultatet men klart mindre tids krävande och billigare än att göra med spruta.


http://biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/ . et-362709/ http://biltema.se/sv/Bygg/Farg-och-Fog/ . arg-36711/ http://biltema.se/sv/Verktyg/Slip-och-K . -st-20978/ Kör detta innan ni rollar Så snabbast o lättast.


Om ni nu väljer att rolla bilen så fick jag tipset av en målare att man ska tejpa rollern (med maskeringstejp) för att dra loss lösa partiklar som annars hamnar på väggen (skulle måla betongvägg). Köp BRA färg och BRA roller! Eller som många tipsar om, sprutlackera. Kan du inte lägga upp bilder innan/efter ? Inspiration:http://www.youtube.com/watch?v=_-IYh8Ln0wQ


http://biltema.se/sv/Bat/Kemikalier/Ovr . -st-30500/ Då finns detta


Såg också när dom fixade en alfa romeo men jag undrar vilken roller ska man ha? Man kan väl inte använda en väggroller?

Kollat mina länkar?


nån sorts skumgummiroller, en som är väldigt "korthårig" å "hård", sen plåtfärg. har själv gjort det flera gånger, å ja har köpt orangeaktiga rollrar på bahaus sen svart plåtfärg på närmaste butik.


Jo jag såg dina länkar. Ska man använda typ nån grundfärg under? Ska man ha nån klarlack?


grund behöver du inte tänka på om du kör plåtfärg, om det inte finns rost osv. klarlack är ju valfritt


alla ni som säger att man inte ska rolla en bil, utan att man ska lacka den istället. Hur ska jag göra för att få den sträva grova rollade ytan om jag lackar bilen?


Skumgummiroller har jag hört iaf


Vill man det? Jag tycker det är skitfult med en rollad bil, skulle aldrig göra det med nån av mina bilar, än mindre köpa en sån bil. Den dag du ev vill sälja bilen försvinner många köpare pga att den är just rollad. Men alla är vi olika.....


En person som vet hur man rollar, och gör bra under arbete kan få det 100 gånger snyggare än en Person med spruta som inte har en aning vad den pysslar med.


Hammarlack :-)


Jo säkert, men sist jag kollade handlade tråden om en som inte kunde rolla?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka