Det här med att bygga egna stötfångare!?

Hej! Jag har länge gått i tankar på det här med hur man bygger egna stötfångare. Såg för många år sedan en Finsk i bilsport som hade fixat till sin gamla Opel Kadett. Inom bilbyggarvärlden så gick bilen under namnet modena flash. Jag fastnade verkligen för hans händiga arbete och fängslades av tanken på att kanske göra detta själv en dag. I sitt arbete hade han använt sig av en skumplast eller liknande som han sprutade på. Sedan hade han filat och slipat på denna. Men det är då jag undrar om detta verkligen kan vara hela summan av kardemumman? Hur mycket arbete innebär det egentligen när man bygger egna stötfångare? Vad använder man egentligen för material? Vilka typer av verktyg? Ska man vara försiktig med tanke på det här med isocyanater m,m. Någon erfaren som vet får mer än gärna läxa upp mig om ämnet!



Svar på inlägget: Det här med att bygga egna stötfångare!?



tjena jag kan säga dig redan nu att det är mycke jobb när man ska bygga kjolpaket från grunden mitt råd då jag har byggt det mesta på min bil från grunden o mycke e det kvar att göra för att få det helt perfect inför lack. jag tycker du ska köpa ett fint kjolpaket som du tycker om o modiferar den lite med bonocell o sen plasta med polyester över skumfog tål inte polyester utan det smälter så om du ska bygga av det så rekomenderar jag hellre bonocell finns på båtmarin lycka till o kolla in mitt calibra project m.v.h robert;)





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka