Montering av Strobbar i Framlyktorna

Hejsan! Tänkte montera strobbar i framlmaportna på min bil. Undrar bara om strobar osv klarar av att moneras där- Har nämlige Xenon lampor å min bil. Tänkte höra om de inte bli något knas om de är för varmt eller liknande i lyktorna då?. Tacksam för seriösa svar:Svar på inlägget: Montering av Strobbar i FramlyktornaXenon är mycket "kallare" i temperatur (värme) när den lyser än vanlig halogen lampa! Så klarar dom halogen så är det inga problem alls med Xenon!


Ju värmen på ljuset jag. Men jag pratar om värmen som lamporna i sig ger ifrån sig. Finns ju anledning att de är lag på att xenon strålkastare ska ha poling fram på lyktorna ju..


Som Andraax skrev, så avger en Xenonlampa mindre värme än en vanlig halogen. Spolningen har man ju inte för att kyla lampan med utan för att göra rent den, en Xenonlampa har tex väldigt svårt för att smälta bort snö och is från lampglaset så där underlättar det helt klart med spolning.


Ahaa okey. Då är de ju bara tuta och bygga då Tack för svaren


ja tänkte bara förklara detta lite : xenonlampor avger mindre värme än vanliga lampor som ni har kommit fram till , att de lyser i ett blått ljus gör att mer energi går åt till lyskraft än till värme energi. När det står 8000K om en xenonlampa så är det gasen som brinner i 7700 grader celsius eller "8000 kelvin"om man vill säga så men att den mesta "värmen" som bildas omvandlas till ljus istället för värme som en halogen lampa gör , xeone och har väldigt lite spridning av värmen detta gör det blir med ljus.


Vet inte om jag håller med om det där riktigt.


Där får du faktiskt läsa på lite, då jag anser att du har fel. Ta och kolla upp färgtemperatur och förhållandet till Kelvin. Kelvin upptäckte, lite kort, att olika temperaturer (värmemässigt) får "samma sak" att avge olika färger på ljuset (som uppstår när det brinner) - - Edit - - Ska förtydliga mig lite; K-skalan anser mängden värme olika ljuskällor reflekterar (givetvis under kontrollerade former) Därav att jag anser att du har fel


Du har delvis rätt men ändå fel... Kelvinskalan är baserad på temperatur, men det är inte överförbart som ren temperatur avseende värme på alla ljuskällor. Förklara tex hur en lågenergilampa kan lysa med en viss kelvin-temperatur utan att bli varmare än att du kan ta på den, eller en lysdiod också för den delen, om nu färgen på ljuset helt styrs av vilken temperatur (värme) ljuskällan har. Som redan alla andra redan sagt så har inte kelvin på en xenonlampa något med hur varm faktiskt lampan blir, en 8000k-lampa blir inte dubbelt så varm som en 4000k, prova själv om du inte tror mig.. Kelvin färgskala är just, en färgskala på ljus, som är baserad på temperaturen (värmen) i en "idialiserad svart kropp", men återspeglar inte temperatur i begreppet värme. Många metaller mm kan ibland direkt överföras temperatur till färgnyans på kelvinskalan, men långt ifrån alla ljuskällor bygger på en uppvärmd metall, tex xenon och LED-lampor...


Menade att färgen som bildas motsvarar en metal som har värmt upp till 8000 kelvin

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka