Ta bort rails/takräcken V50

Goddagens! Har tankar på att ta bort mina rails/takräcken på min V50 My10 drive silvermetallic frågan är bara hur går man tillväga? Många pratar om täcklister men jag tycker de borde finnas täckpluggar till detta ingrepp, någon som gjort på sin? Dela gärna med er med bilder och erfarenheter! Skriver någon att jag skall googla kan jag redan innan säga att alla trådar om detta är sedan 2008 och de är 5 år sedan så man bör väl kommit lite längre i utvecklingen! Med vänlig hälsning, VictorSvar på inlägget: Ta bort rails/takräcken V50Vad jag vet så är det täcklister från Volvo som gäller,o dom är svindyra.Har själv inte funnit ngn annan info.


Japp, täcklister är det som gäller som går tvärs över hela taket och som marbling säger så är dom svindyra. I bästa fall kan man hitta ett par begagnade men de är sällsynta. Tror att det finns någon/några här på forumet som tillverkat egna brickor/pluggar så om du söker vidare lite så bör du nog hitta trådarna.


Blir ju tomt utan rails ju


Tomt, ja. Men ganska snyggt också! Jag kan absolut inte bestämma mig så jag skulle gärna ha ett par täckbrickor istället för hela lister som man då enkelt kan byta lite efter humör.


Efter humör blir väl svårt,.även om du tillverkar egna bricor,så fästs railsen/brickorna från insidan.Innertaket måste altså lossas osså...


rails är såååå jäkla svensson 1990tal är ju inte direkt positivt inverkande till bränsleekonomin heller med tanke på hysterin på nya bilar och då sätter man rails som standard


Marbling: railsen på en v50 tar du loss på utsidan. Det vet jag då jag själv har bytt mina. Dock vet jag faktiskt inte hur HELA täcklisten sitter men tillverkar man egna brickor som du trycker i befintliga fästen så bör det ju funka. Kanske ser lite annorlunda ut än vad originallisten gör men det lär inte vara något gemene man tänker på. På v70 så behöver du däremot gå innervägen iallafall på äldre modeller om jag fått min fakta rätt. Robzter: sån jäkla inverkan på bränsleekonomin har jag svårt att se att det faktiskt gör. Om min bil kommer ner till 0.8l/mil med och 0.7l/mil utan så är det något jag kan leva med. Och visst är det standard men köper du bilen ny så är det bara att kostnadsfritt välja bort dom. Å andra sidan har du nog ett bättre andrahandsvärde i att faktiskt ha rails även om det många gånger är snyggare utan.


Ok,hade för mig att dom var mont inifrån som på andra modeller.Men det låter konstigt tycker jag.Är ju rätt lätt o plockas bort av fel person då.


Nu när jag har bytt ut lite saker på min V50 så är det nästan skrämmande hur enkelt det faktiskt är.. Många gånger behövs inte ens verktyg.

nä, på V70 97-00 så sitter dom skruvade ifrån utsidan och jag är rätt säker att dom även gör det på V70N 00-08


Åhfan, då ber jag om ursäkt för felaktig info. Har ett vagt minne av att någon med just V70 påpekade att på hans bil så fick man minsann gå innervägen. Men jag kan ha fel!


Tycker vi glider iväg lite från ämnet .. Hyrbil hur gjorde du sedan då? Gjorde du egna täckpluggar eller?


Nej jag bytte rails. Hade svarta innan men hittade en kille som ville byta sina mattsilver mot mina så jag har fortfarande rails på.


jo men nu tänker jag just för att miljömupparna blir ju tokiga om man inte säker förbrukningen med 0.05 om man nu kan det. känns mer som något som inte hör hemma på taket. kan förstå det om det är en range rover discovery


Kan meddela att liljas tar 1354:- för listerna STYCKET.... Då kommer de olackade.... Hittade ett par lister i torsdag på bildelsbasen lackade i min färgkod 600:- stycket . Tror ni jag handlade hem dem direkt?


Säker på att dom är olackade ? Till v70 säljs dom färdig lackade, köpte till min V70 för en månad sen. Men 600:- var rena klippet


Härligt! Tror jag såg dom för ett tag sen på bildelsbasen, va sugen men de ville inte skicka dom med posten så det fick vara. Bara att gratulera!

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka