Plasta på plast?

Ska bygga om insidan på min bildörr och planen är att använda glasfiber men jag vill minnas att plast och glasfiber inte fungerar så bra ihop. Delen som ska plastas inkluderar handtaget man drar in dörren med så glasfibret måste sitta bra och inte släppa. Har ni bra råd och förslag för just att plasta på plast?Svar på inlägget: Plasta på plast?Kanske detta kan hjälpa dig?: http://www.youtube.com/watch?v=9sBTDE7fM7o


borra en himla massa små hål i plasten .., så att glasfibern kan komma genom plasten och sedan slipa plasten lite med GROV sandpapper ( ca 50 papper eller mindre ) , så att glasfibern kan bita på ytan med eventuellt om det behövs så kan man lägga in stöd på något sätt ( t.ex träbitar ) kör med kvalitets glasfiber ( inte biltema , eller rusta då..)


Nej tyvärr inte, det visade absolut inget som hade med plastning att göra, han tejpa och spackla, rätt meningslös film faktiskt Hade varit nice om man kunde förbehandla ytan med någon spray eller liknande som man sen kunde plasta på så det höll. Alla tips är som sagt välkommna, hur har ni gjort för att det ska hålla?


De flesta tänker inte så långt som du.. jag har aldrig märkt av att glasfiber inte fäster på plast, bara ytan inte är "fet". Så rengör plasten ordentligt med avfettning och sprit! Så gör som en tidigare nämnde, borra flera hål som polyestern kan rinna igenom så det blir som en slags söm, och att slipa med 50- kan ge grova sjunkningar sen så pröva istället med 180-240.


Sorry,kollade inte igenom hela filmen själv.Sidan hette fiberglass.com så jag utgick från att han skulle visa det.Själv fick jag inte glasfibern att sitta på mina A-stolpe paneler,trots rengöring.Anv.Plastic Padding o det blev kanon. Feta plaster är knepiga.


jag funderar på att plasta ett lager och medan det är blött så ar ag min trogna häftpistol och skjuter fast ett gäng med klammer lite här och där, borde fungera bättre än att borra hål. även om ALL glassfiber släpper från plasten så sitter den ändå fast med alla klammer. Klammren gör dessutom att det blir svårare för glasfibret att släppa. Handtaget gör jag mest troligen i trå och borrar fast i plasten då detta blir den mest ansträngda ytan. Ska planera mer innan jag gör det. När jag gör det kan ni läsa om det i min projekttråd Tror ni att plastprimer kan hjälpa? Det använder man för lackerinring för att de ska sitta bättre. Finns det NÅGOT man kan spraya på i huvud taget som fäster br a mot plast så man sen kan plasta på den ytan?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka