Pearl lack, stora skillnader i olika ljus

Min nuvarande bil är den första jag äger som har pearllack, i detta fall en mörkblå pearl. Jag är lite nyfiken på vad det är som gör att det blir så otroligt stor skillnad i nyans beroende på hur ljuset bryts mot de olika delarna av bilen. T.ex. så är det en enorm skillnad på motorhuv och den övre kanten på framskärmen i de flesta betraktningsvinklarna utomhus. Jag trodde först att någon hade lackat om huven i fel nyans, men om man tar in bilen i garaget och riktar belysning rakt uppifrån och tittar på panelerna från samma vinkel finns ingen nyansskillnad. Är det något man blandar i lacken vid lackering, eller är det en annan typ av klarlack jämfört med "vanlig" metallic? Finns det "utrymme" för misstag hos en genomsnittligt skicklig proffslackerare?



Svar på inlägget: Pearl lack, stora skillnader i olika ljus



Kanske beror på vilket matrial de är på sakerna, som till exempel är fronten plast och huven plåt? Tror de är de som gör att de blir lite skillnad, vet dock inte om de stämmer?


Nja, de ytor som är enklast att jämföra är huven och övre kanten på framskärmarna. Båda är i plåt. Jag tror att det som lurar ögat är att huven är förhållandevis vågrät och övre kanten på framskärmen är lite lite vinklad i förhållande till huven, och det är det som lurar ögat. I vissa vinklar verkar huven nästan vara helt matt, vilket den definitivt inte är inne i garaget, i ljuset av en halogenlampa, då ser man ett väldigt bra "djup" och en bra glans. Jag tror helt enkelt att det är det faktum att huven ligger vågrät som gör att ljuset bryts konstigt i vissa lägen. Men det vore intressant att lära sig något om denna typ av lack.


Min 740 är lackad i vit pearl och den skiftar mkt också ser ut att vara nyansskillnader på vissa kort vilket de inte är men en klurig färg om man skall lacka om t.e.x en framskärm väldigt lätt att få nyansskillnad då...





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka