Caddy mk2 sänkning hjälp !!!!

har en caddy mk2 års 00. har försökt hitta hur jag ska sänka denna. fram kan jag sätta andra fjädrar eller coils men hur gör jag bak ? det är inga bladfjädrar på denna utan vanlig fjäder som sitter i en talrik uppe och nere. behöver hjälp asap mvh hansSvar på inlägget: Caddy mk2 sänkning hjälp !!!!Coilovers ?


Går att modda dit coilovers från polo -05. 9n heter den väl. Sådana köpte jag till min.


Gör som raggarna, kapa dina fjädrar?


Smurfen e det samma coilovers fram med som polo?


fram fungerar det med golf mk2 benen! bak vänter man axeln och byter dämpare. man sätter alltså axeln på ovansidan av bladfjädern istället för undersidan. gör även om bakre infästningen med 2st plattjärn så kan man ställa höjden där oxå.


Growe de e inga bladfjädrar bak


aha en pickis..såg inte det. jaja kasta i 100kg på flaket och ta en vägbula i 30 så blir den låg bak. tanke på kvaliten på tornen på pickisarna


Finns inga som stämmer helt. Men polons är ca lite tjockare så om man vill montera dom så får man slipa upp lite i spindeln. Många som gjort så i Tyskland. Vet 1 i Sverige. Han som jag fick tipset från. Har som sagt inte monterat mina utan sålde bilen så har mina coilovers liggande kvar i originalkartongen.


Borde inte billigast och snabbast va att svetsa nya fjäderbenstorn typ x antal cm högre upp beroende på hur mycket man vill sänka, kostar typ inget mer än lite plåt och svetsarbete.

Haha, smart idé. Måste prövas på nån gammal 740 lr nått.


Varför inte bara göra, dom caddys jag sett och själv har ägt från 2000talet har varit rötnare överlag än dom flesta volvo 740 typ. Handlar om väldigt simpelt plåt och svetsarbete, valsa en 2mm plåt till en cirkel typ 100-150 i diameter och ett 3mm lock med hål i så långt ut som möjligt så kan man motverka cambern så gott det går.


Fast jobbigt om man vill höja för bes. För sänka annars så kan man ju bara kapa ett varv.


Fast om man svetsar nya fästen så behöver man inte göra någon åverkan på själva fjäderbenet och då glappar aldrig fjädern i sina säten.


Men då är bilen fortfarande för hög. Man kommer aldrig in i hallen med en "lagom" sänkt bil.


Förstår mig inte på resonemanget, ren idioti. Bottensänkt är inte lagom. Vad jag kan utläsa så är det inte vad trådskaparen efterfrågar heller.


Billigast o smidigast är ju å kapa!


Menar du coilovers bak till polo då? och modda dit dom bak på caddy? Har samma problem som trådskaparen nu. Coils fram finns ju men bak verkar vara värre.


Svårt å läsa igenom tråden? Ja han menar bak. För å få dom och passa så får du slipa ner spindeln lite står de också.


Aha! trodde han svarade mrstenborg? som frågade om polos fram coils passar fram på caddy! Men att man isf får slipa ner spindeln fram för att det ska passa? Fast det är väl jag som inte kan läsa tråden..

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka