Strålkastarproblem projektorlins Audi A3 - 07

Hej! Har lite problem med min ena lyckta på bilen. För tillfället så sitter det ett par http://www.scstyling.com/drl-devileyes- . -4875.aspx på den. Problemet är då att den ena fastnar i helljus om jag en gång slagit på helljuset. Efter cirka 20 minuter så slocknar helljuset och den funkar bra tills nästa gång jag använder bilen. Vad kan problemet vara? Har planer på att xenonkonvertera lyktorna så tänkte även försöka felsöka dem då.Svar på inlägget: Strålkastarproblem projektorlins Audi A3 - 07Antar att det är både halv- och helljus i projektorn, och då är det troligen så att något kärvar, för det är en spole som drar ner ''avskärmningsskölden'' med magnetkraft och håller ner den under tiden helljuset är på. När skölden ska upp igen så är det vanligtvis en fjäder som trycker upp den igen efter att strömmen till spolen bryts. Kan vara så att det är inne i spolen som det kärvar eller någon led av något slag. Kan även vara så att det flyter lite ström i spolen även efter att du lagt av helljuset. Så mät först upp spänningen till spolen (helljuset) efter att du haft på helljuset och se så du har 0 volt där. Om du kommer fram till att spänningen är 0 volt så skicka tillbaka strålkastaren om du har garanti. Och har du inte garanti så är du nästan tvungen att montera isär strålkastaren och försöka ta reda på vad som kärvar och slipa eller smörja upp så det går lätt.


Tack för svar! Ska ta och titta på problemet så fort att jag har tid. Återkommer om problemet kvarstår med bilder Hur det ser ut och så vidare.


Plockade bort fronten för att kunna ta bort lyktan. Öppnade upp lyktan och slog på helljus för att se vad det var som fastnade. Kände på "luckan" som gick hur bra som helst. Måste jag demontera hela för att kunna se/komma åt bättre tro?


Så helljuset lämnade inte på nu då? Men mätte du upp spänningen till helljuset efter att du lagt av till halvljus? Och en bild eller två skulle underlätta lite så man lite exaktare vet hur det ser ut

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka