Däcken tar emot i kurvorna.

Hejsan, sen jag skaffade min baslåda som tydligen var lite tung.. så har bakdäcken börjat ta emot i kurvorna. Jag är inte så insatt i fjädrar, dämpning, spacers osv så vet inte riktigt hur man löser detta. Jag vill ju helst behålla lådan men i värsta fall får jag väll bygga om den men det skulle ta emot en hel del.. Här är en bild. Tycker det ser ut att vara mycket plats men tar i väldigt ofta när jag svänger.. Kan valsning av skärmarna räcka kanske? Eller är det sportigare dämpare som gäller? Kör med original dämpare nu och Tein H-Tech fjädrar som är ganska hårda. Iaf hårdare än S-Tech modellen.Svar på inlägget: Däcken tar emot i kurvorna.Valsa och gummiilägg i fjädrarna kan man komma en bit på väg. Annars är de mindre gummi på fälgarna som är nästa projekt.


Mindre gummi, förlorar man inte rätt rullomkrets då?


Jo så är de. Smalare däck som smiter innanför kanten. Dock är de lättare och sabba fälgarna.


Jag kör bara på 225... känns som att jag får forska i vad valsning kostar.


Japp och gummi ilägg finns på Biltema.


Vad gör gummi iläggen då? Låter i mina öron som något negativt som tar bort fjäderns funktion?


Styvar upp fjädern så bilen inte hänger för mycket.


Husvagns kuddar från biltema funkar , kör 3 st såna i varje fjäder bak på min saab


I USA verkar det populärt med distanser, de kallar det saggy butt spacers. Det är inget man använder i Europa? har sökt lite men hittar inget. Kanske går under något annat namn här?

stumma coilovers så är problemet löst.


Skulle gärna vilja, men just nu har jag inte råd med det känner jag.. Ska börja med att valsa skärmarna sen nu på torsdag så öppnar biltema här i stan så ska provagummimellanlägg tänkte jag. Fast jag tycker de ser riktigt "b" ut på bilden men de kanske funkar bättre än de ser ut, billigare än coilovers iaf.


En annan lösning är ju att köra med original-fälgar som sitter "lååångt" inne i hjulhusen (förmodligen)


detta kanske går... http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilre . st-341710/ För att undvika nedhäng när spiralfjädrarna börjar bli slitna. Tre stycken i varje fjäder rekommenderas.


Såna ja kör med och funkar klockers de


Är det alltså lagligt?


Nästa gång du byter däck gå ner i profil ett snäpp. Är det precis att det tar så borde det räcka.


Har bokat tid på onsdag för valsning av de bakre hjulhusen, så jag hoppas att problemet är löst.


ja.


Hur mycket fick du ge för valsningen?

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka