LED-Back-ljus

Får man ha LED-lampor i backljusen på en bil när man ska besikta den? Tacksam för snabbt svar! mvh EmmaSvar på inlägget: LED-Back-ljusSvar: nej Anledning? För att din bil inte är reggad med den typen av lampa. Dock hänger allt på hur aktiv besiktningsmannen/kvinnan är....


Teoretiskt nej, men föräldrarnas bilar har då alltid gått igenom med det. Har monterat xenon på min men inte besiktat med det än.


tack för svar!


Förmodligen ja, tror inte ens dom kollar det då man inte måste ha backljus.


Eh..vänta nu. Det är väl inte ens krav på att man ska ha fungerande backljus? Själv har jag extra backljus monterade på V70:in, under kofångaren, och inte ett ord har dom sagt om dem på Opus..


Rent spontant så är det väl Emärkningen som kan spöka


E-märkningen på....? Möjligen att e-märkningen på hela lyktan skulle kunna ses som "ogiltig" då den inte är avsedd för specifik lampa, men det är frågan om den är specad mer än sockeln.


Besiktningen har aldrig kollat backljuset på någon av mina bilar sedan 1993. Jag sätter xenon i mina backljus för det är oftast precis värdelöst sken i original backljus på dom flesta bilar.


Enda kravet som finns på backljus är att OM det finns så ska det enbart kunna lysa när backen ligger i Besiktat utan backljus i många år

Saxat från bilnavet - Lag och rätt:http://www.bilnavet.com/page.php?page=lag_raett *********************************** Vad det gäller dimbakljus och backljus så är lagkraven lite olika beroende på hur ny bil du har. Bilar efter ungefär årsmodell -95 är helfordonsgodkända. Detta för att tillverkaren skall slippa få bilen godkänd i varje land för sig. En helfordonsgodkänd bil blir automatiskt godkänd i hela Europa. För dessa bilar gäller att dimbakljus respektive backljus skall finnas. Backljuset skall återkasta vitt ljus, och inget annat! För äldre bilar finns inget krav om dessa lysen. Är du tveksam om vad som gäller just din bil så titta i registreringsbeviset. Där skall det för nya bilar finnas en kod i stil med T14AE1*938100... T14A betyder just att bilen är helfordonsgodkänd. *********************************** Dock kan jag ge mig fan på att bilprovningen kommer skita fullständigt i om du har glödlampa, LED eller xenon eller whatever så länge det lyser vitt... och är det golfen din det gäller som är en -92 skulle jag nog påstå att det är bland det sista du behöver bekymra dig om på besiktningen


Tack så hämskt mycket för alla svar! mvh Emma

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka