Korta växelspak!

Tjena, vet att det finns ett flertal såna här trådar, men aldrig riktigt fått svar på de saker jag undrar om detta! Jag har sedan nån vecka tillbaka monterat ny växelknopp, som är ganska liten, vilket jag gillar, men hade även velat korta växelspaken.. Bilen ifråga har ingen backspärr eller liknande, så är ju inga såna saker att ta hänsyn till. Hade tänkt korta ca 1,5-2 cm. Men vad skulle det bli för för-och nackdelar utav detta? Vet att man inte behöver föra växelspaken lika långt, men kan det bli svårare att få i växlar etc? Och på vilket vis är det enklast att korta den ? Är det att man kapar den på ett ställe där den är rak, och skär bort en bit, och sedan svetsar ihop igen.. Eller att man kortar bara en bit på toppen och sedan gör nya gängor? Mvh Robin Bilen ifråga är en Mitsubishi Galant -99!



Svar på inlägget: Korta växelspak!



Låt det va som det redan är så slipper du få problem


Hade isåfall skaffat en spak till från Returbilen Gör de med det mesta jag modiferar för att ej påverka bilens original ursprung





Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka