Ta bort 2x2 cm rost

Hej! Jag tänkte då ta bort pyttelite rost, sitter vid röda fyrkanten:http://bildr.no/view/S0hOTThP Så då undrar jag - hur går jag bäst tillväga när det handlar om en sån liten yta? Det är liksom luftbubblor, inte synligt rost ännu på ungefär 2x2 cm som högst. Jag har kompressor och sand för att blästra, sandpapper, glasfiberspackel, grundfärg, min bilsfärg och klarlack. Jag blästrar, spacklar, grundfärg och sedan min bils färg. Men ska jag måla eller spraya på? Tänkte hur jag ska göra för att färgen ska bli som mest likt min egen bil, samt blank.. MvhSvar på inlägget: Ta bort 2x2 cm rostmisstänker att det har börjar rosta under kjolen för att sedan synas som rost Så bäst är att även ta bort sidokjolen och titta under Blästra,grunda,Lack,klarlack Ingen sprayburkslack utan färg på pensel det håller bättre och ser oftast bättre ut på liten yta Skippa spackel när det gäller en sådan liten yta. Det drar även åt sig fukt ifall färgen inte skulle täcka tillräckligt bra


Ok. Ska jag då spraya från sprayburken till en liten behållare och sedan ta pensel därifrån? Mvh


Varför ska man inte spraylacka? Bättre resultat Vill man hemskt gärna pensla så kan ett "lackstift" vara att föredra


Jättevanligt på både Saab 9-5 och 9-3, tyvärr kommer alltid rosten bakifrån på det s.k "hundbenet" och är oftast mer rost än vad man ser utifrån. Kapa bort och svetsa i ny plåt är det ända rätta.


Så kunnig är jag inte haha, så får bli att bara fixa den synliga rosten..


tar du bara det synliga kommer det se 10 ggr värre ut om ett halvår. må se ok ut för stunden men snart kommer det rosta igenom igen och bli ännu fulare, tyvärr. så om du inte kan fixa det ordentligt direkt så hade jag låtit det vara och levt med det.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka