Saab 9000 kjolpaket

Hej. Undrar om det är någon som vet vad detta är för kjolpaket? är ett saab original och bilen är utrustad med en massa special som träpanel skinnstolar två 8tums basar å massa annat. är även registrerad med 185hk och det är väl inte vanligt på en 2liters turbo? Men den stora frågan, vad är detta för special modell? samt är det värt att spara kjolpaketet och sälja? ( då bilen tyvärr inom kort går till skroten pga dåligt skick)Svar på inlägget: Saab 9000 kjolpaketTalladega?


Stämmer bra, Försök spara och rädda den, är en rätt ovanlig bil = kan bli värdefull


allt trä är värt o spara, kjolpaketet är dyrt, o inredningen i sig om den är fräsh!


Inte för att vara negativ, men det känns som att Saabmänniskor säger så om varenda Saab. Talladega = värdefull Airflow = värdefull A50 = värdefull Turbo = värdefull Pilotstolar = värdefull Orginal = värdefull Låga mil = värdefull Konstig kombo av tillval = värdefull (typ en vanlig sketen 2.0 utan turbo med med lila lack och dimljus. Finns bara 250 sånna vettu, är sjukt värdefull!) Det är lite konstigt att Saabar har ett så kasst andrahandsvärde när varannan bil är ett "unikt samlarobjekt"...


Ja det är ju ingen talladega iaf. (Saab 9000 t16 CD45L-SR-M) Kjolpaketet är monterat efteråt, skinnstolar och träpanel är inget ovanligt i en 9000. Basarna likaså. Kjolpaketet kan du säkert sälja, likaså stolarna om det pilotmodellen. Är det inte pilotpaketet så kan du lika gärna skicka med dom till skroten.


Tackar för alla svar. Stolarna och inredning i övrigt är nog inte mycket att ha, trasigt och sådär. Blir nog till att plocka av kjolarna och låta resten följa med då. Vad tror ni värdet på ett sådant kjolpaket i halvslitet skick kan vara?


Det är en Saab 9000 "limited edition", Saab gjorde några bilar som såg ut såhär runt 1990. Fanns bland annat som 2,0T eller 2,3i. De flesta (alla?) hade denna färgen, ljusblåmetallic av nått slag. Kjolpaketet är Saab original och kallas Airflow, inte så vanligt till 9000 CD (bakspoilern skiljer mot CC) men finns inte så många bilar kvar längre och sätta det på så marknaden är nog ganska begränsad. Så sett så gick Airflow att köpa till vilken 9000 som helst som tillbehör, men kostade bra med $$$ nytt så inte så många köpte det. Kolla om det sitter ett emblem på panelen i bilen som säger vilket nummer i "limited edition" serien den är.


ge mig träpanelerna då


vart till att behålla kjolpaketet, ratten med nav och träpanelen. ge vet ja väll inte men sälja billigt kan ja

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka