Är det olagligt att ha Neon färg på fälgar?

Tjenare! Tänkte till vintern måla mina plåtisar i neon röd färg men när jag satt o leta färg så hamna jag på mekonomens hemsida där dom skriver såhär: "Observera: Ej tillåten enligt vägtrafikstadgan" Jag kan förstå att det skulle kunna va olagligt om hela bilen va målad i sådan färg. Har googlat runt men hittar inga liknande trådar. Tacksam för svar! MVH http://www.mekonomen.se/bil/bilvard-och . d-pa2230svSvar på inlägget: Är det olagligt att ha Neon färg på fälgar?Kan ju möjligen tänka mig att det skulle kunna jämställas med en reflex, och röd reflex åt sidan är inte tillåtet.


äsch, ha med dig en svart burk i bilen om du blir stannad, ba spreja över på plats,


löjligt ju.. men som ngn skrev, ha med en burk med svart om farbror haffa är pippiga


Finns i min ort som har haft neon röda fälgar på sin bimmer hela sommaren utan att polisen har påpekat något.


Blir väl o köra på det iallfall, ringde polisen o inte ens dom visste nått, så då jävlar! hehe


Tror Mekonomen syftar till att du inte får lacka din bil i en fluorescerande färg då den reflekterar ljus tillbaka. Samma visa med att man inte får ha en helkromad bil. Ska man hårddra det får du då inte heller måla fälgarna i denna färg (då den fortfarande reflekterar ljus) men tror inte polisen kommer bekymra sig så värst mycket då det är mindre ytor som i regel kommer vara smutsiga för det mesta Vill du vara helt på den säkra sidan: ta en väldigt klar färg som inte är fluorescerande.


Jag håller med dig fullständigt! Men enda problemet jag har nu är att den flourescerande färgen inte tål värme.. så får nog köpa plastidip istället!


va ja vet är det minusgrader här i sverige på vintern haha


hahahahaha fan där fick du in en fullträff! nu får jag känna mig dum haha... Har iallafall beställ färgen och köpt primer o fälgklarlack! Lägger upp bilder här efter fälgarna gjort ett besök hos blästern!

Jag hade floureserande färg på min gamle kadett och den brukades duktigt under 2 år inne i staden men dom har aldrig sagt nått om det. Men men man lär sig nått nytt varje dag!

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka