Tona baklyktor. Tillåtet? Hur mycket?

Detta låter ju intressant.. så man skulle kunna tona lamporna kolsvarta, bara de lyser likadant som de gör original?Svar på inlägget: Tona baklyktor. Tillåtet? Hur mycket?vet om du kan ha direkt kolsvarta men ja tror att man kan tona hur "mycket" man vill bara det lyser så som det ska...men ja brukar skicka mail till polisen om sånt ja undrar med bilen och dom brukar vara jäkligt hjälpsamma dom gånger ja har frågat saker så de är ju bara fråga där eller på bilprovningens sida


Jag har tonat baklysena på både denna sierran och min förra sierra. Har dock aldrig kört igenom SBP med dom, men snuten verkade inte säga ngt när jag hade det på den förra.


Hur ni än gör så är det inte tillåtet. Besiktningen brukar inte bry sig och inte polisen häller. men försäkringen kan gå åt skogen om de får reda på detta och du blir påkörd bakifrån! Men som allt annat, upp till var o en! Snyggare blir det oftast så jag skulle ha gjort det..


För övrigt så är det väl mest reflexerna som pajjar när man tonar. Så sätter du på extra reflexer så är det väl iaf lite mer aceptablet.


Jag kör tonade bakljusen på min tt och det blev inga som helst problem med min försäkring när jag blev påkörd bakifrån i somras, Även fast jag skickade in bilder på krocken där man klart och tydligt såg att bakljusena var tonade...


Olagligt. Men inte alltid de bryr sig.


Tonade mina lysen så här... Fick en 2:a på besiktningen...


Notera att jag skrev "kan"


Många svar och erfarenheter. Har iaf fått ett antal tips och goda råd, tackar för det! får nog ta ett snack med polisen innan jag bestämmer om jag ska tona eller jobba extra för ett par lexus-lights.

Blev de nån toninh och va de olagligt eller nåå? Kanske tona mina därför undrar jag


"Fordon får inte ha strålkastare, lyktor eller reflex-anordningar som i efterhand försetts med färgskikt, oavsett färg. Detta gäller även glödlampor till strålkastare och lyktor." Sen handlar det ju om sunt förnuft, tonar du lätt och lyktor/reflexer behåller sin funktion så brukar polis/besiktning inte bry sig


Har missat att denna tråden väcktes i vintras. Jag tonade dem och nej, det är inte lagligt. Besiktigar med ett extra par otonade baklyktor (eftersom jag tonat så mycket är chansen otroligt liten att de skulle missa det). Jag har inte hört något från polis än så länge. Såhär blev det (3 lager toning):


Tjenare! Nu ett tag efter, har polisen sagt något??

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka