Styla v40 orginal fälgar med polering

tja! jag funderar på att polera mina v40 orginalfälgar med hjälp av sandpapper, autosol och möjligtvis polerpasta. hur tror ni resultatet blir på mina fälgar som är likadana som dessa:https://www.google.se/search?q=volvo+v4 . B428%3B321 kommer de bli helt chromade och fina?Svar på inlägget: Styla v40 orginal fälgar med poleringnågon?


Det är en massa jobb om du vill polera upp dem. Så har du orken så kan det kanske bli bra. Men sen blir det en massa jobb ytterligare att hålla dem blanka, alternativt så lär dem klarlackas.


jag har orken men jag undrar om det kommer vara snyggt på just den typen av fälgar. http://www.abc-annons.se/foto/962076908.jpg om de kommer bli typ som dessa http://www.wescrape.se/wp-content/uploa . lm20_1.jpg


Jag tror inte det kommer se bra ut, den typen av fälg samt i den storleken kan det nog se lite "biltemanavkapslar" ut ifall de blänker för mycket. Håll dem så rena de går så ser det nog snyggast ut, möjligtvis kan du ju lacka om dem i orginalfärg.


Det kommer ju bli udda om inte annat. Kör på om du verkligen vill, kan och har orken!


okej tack för svaren! men om jag ska polera dem ska jag använda autosol eller polerpasta eller både och?


Med bara Autosol och polerpasta så blir det inte mycket glans.. Våtslipa först är ju en rekommendation. Finns trådar i ämnet om man vill veta vad man behöver.


Med lite sprayfärg och maskerande fick jag V40ns fulaste fälgmodell att bli lite roligare!


Har du tänkt att högglanspolera hela fälgen? Locket lär väl vara plast och blir kanske inte så snyggt då ihop med det blanka.. Men de är helt upp till dig! Kan bli bra me

Yes håller på att slipa för fullt för att sedan smeta på autosol Riktigt snyggt jobb Absinthe-racing


Glöm inte att lägga upp efterbilder här i tråden sen.


Vill man slippa tejpandet och väntandet på torktider om man vill måla fälgarna som jag föreslog kan man ta ett löst utslitet däck och skära loss sidan på och använda som mall. På min PT Cruiser målade jag först ytterkanten röd, bäntade ett tag och la på däcksidan som täckte en bit ner på fälgkanten.


nu är jag inne på mitt femte våtslippapper 800 men kom att tänka på skulle jag använt färgborttagningsmedel eftersom det var klarlack på dem? det rosa som rinner av när man slipar?


alltså när jag slipat ner fälgarna och ska börja poleringen så är dem gråa på sina ställen. det är nog klarlack? men för att fälgarna ska bli polerade behöver jag få bort allt så att fälgarna blir plåtrena så att jag kan börja polera, eller kan jag polera fast de är grå liknande på vissa delar?


Korrekt.


okej men har nån något tips på hur man får de plåtrena då? har som sagt testar biltemas färgborttagning och våtslippapper där jag får bort lite granna men majoriteten är fortfarande grå.


Om du ska ha dom plåtrena så är nog blästra dom det bästa alternativet annars får du slipa tills du blir blå!


jimbo jag orkar inte lämna in dom utan vill göra det här själv. så här ser dem ut


mitt tips är att dumpa fälgarna någonstans där någon aldrig mer ser dom ruskigt fula!

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka