Foliering, åtgång mm

Tänkte fräscha upp min A6'a 4.2 anno 2000 med lite foliering. Hur mycket folie behöver jag? Nån som har koll på nån bra foliering-gör-det-själv-guide på nätet? //ThomasSvar på inlägget: Foliering, åtgång mmskulle tro att 20löpmeter räcker men att foliera hela bilen själv och det är första gången tror jag kan bli tufft, speciellt om du inte vill ha skarvar osv


Proffs andvänder 13-15m för en hel bil, utan skarvar osv. Det är lite beroende på bil dock. Men för en nybörjare så räkna med ca 20m för att ha gott om spill och rum för att riva och göra om


Skulle säga 20m jag med om man är ovan.


Många brukar gärna hur lite dom behöver använda. en del använder mindre än bilens omkrets En Audi A6 är väll närmare 13.5m runt om + tak och huv. Ibland kan man räkna framskärmarna som en framskärm då det räcker till båda på höjden.


Runt 15 löpmeter beroende på rullens bredd


ett proffs jag känner nyttjar runt 20m (nej det är inte jag)


Beror heelt på bilmodell. Smart fortwo går det åt 9 lpm om rullen är 152 bredd. En Mercedes e300 går det åt 18 lpm om rullen är 152 bredd .

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka