Nyare bil - fixa rostros professionellt

Hej, Är spekulant på en Toyota Avensis från 2009 i mörkgrå metallic. Det är någon rostros på taket som jag såklart vill fixa vid köp. Vad görs om jag lämnar den till lackfirma? Tar de bara lack runt rosen och lackar just där eller måste man lacka hela taket? Finns även lite småskavanker på stötfångare, även dessa vill jag fixa, samma sak där behöver man lacka om hela stötfångarna eller kan man ta mindre områden? Självklart förstår jag att det är svårt att svara på. Vad tror ni om pris mellan tummen och pekfingret? Tacksam för svar Med vänlig hälsning MartinSvar på inlägget: Nyare bil - fixa rostros professionelltVilken färg har bilen?


Har du en bild på taket?


Mb_pucken: den är mörkgrå metallic K-tuning: tyvärr. Förstår att det hade vart mycket enklare då. Förstår att det är svår fråga. Men om rostskadan är ytlig, går det att slipa och lacka lokalt med bra resultat?


Ibland kan dom lacka lokalt men tror det beror lite på färg osv. Sett några bilar på jobbet som delar lyckats på vid tex skador. Brukar sällan synas så mycket att bara en del är omlackad tex en del av bakskärm. Kan synas genom att färgen får en annan struktur (läs slätare) men då tror jag det krävs att lacken är ganska fin innan men en bra rekondare bör kunna få det minimalt synligt om gamla lacken är sliten. Lättast är nog att åka runt hos lackare och få pris och tips av dom.


Suveränt. Tack. Resultatet lär ju bli snyggare än hur det ser ut nu även om det skulle bli aningen slätare. Tack!

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka