V70 front på volvo 850?

Halloj! har funderingar på att slänga på en v70 front på min nya 850. jag har precis allt som behövs då jag har en v70 xc att ta fronten av! men min fråga är, om det bara är att byta lyktor, skärmar osv, eller är det något man måste modifiera, till exempel några fästen etc. måste man även byta själva frontkorgen? den som lyktorna sitter i, ja jag undrar helt enkelt vad exakt som behöver bytas, vad som måste modifieras osv. vet att det säkert finns många trådar om detta men jag hittar inte riktigt något svar på min fråga. Tack på förhand Mvh FranssonjrSvar på inlägget: V70 front på volvo 850?Har inte gjort bytet själv så kan inte garantera att det går, men jag vet att frontkorgen måste bytas då de ser helt annurlunda ut, men detta är ingen nackdel då man inte behöver demontera lysen tutor osv då detta kan sitta kvar vid demontering (iaf på v70) bort med kofångare och blinkers, nu kommer man åt alla skruvar som korgen sitter i... dock så lär du få modda om elsystemet då det inte är samma kontakter på 850 och V70 (850 har ju tex position i blinkers)


Den som söker skall finna: http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=264783 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=203229 http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=36773 ..och så vidare..


Så värst mkt modifiering i systemet lär väl inte behövs? Borde väl gå om man byter en bit av kabeln och skarvar på kontakterna från v70in? Klippa befintliga, exempelvis då på ljusen fram, klipper jämt före 850 kontakterna, skarvarbpå extra kabel om det behövs och skarvar på kontakterna från v70?


Blev inte så extremt mycket klokare på detta, men den sista hjälpte till lite iaf


Poängen var att..sök, och du skall finna det du letar efter..


Bara o skruva. Du får byta som nämnts frontkorgen, har för mig att krockbalken är den samma. Sen fick jag kapa lite i ett fäste för att få in skärmarna ordentligt men lätt fixat. Kablarna passade direkt i för mig.


visst går det, jag har V70R front på min 855, men tänk på att du måste byta allt där fram, huv, framskärmar, stötfångare, strålkastare, blinkers. och säkert nåt "innanför"


Okej, verkar ganska simpelt, hur mkt tid på ett ungefär tror du? Aldrig bytt front såhär, men bytt från hammal 850 till nya 850 front en gång och massa skärm skruvande o så iaf


Okej okej, lär börja imorn då Men som sagt, har ju en komplett v70xc så jag har allt som behövs iaf

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka