Vad säger lagen om att bygga eget "offroad" kofångare

jag vad säger lagen och besiktning om att bygga eget kofångare till bilen.., av 2-3mm plåt , med plats för extraljus mm ( inga direkt skarpa kanter ) då jag är trött på att byta ut hela fronten pga en vildolycka..... ok den här är lite overkill men samma ide: typ en sådan ( utan winch dock.. )Svar på inlägget: Vad säger lagen om att bygga eget "offroad" kofångareöver 100 visningar och inte en enda kommentar/tanke ?????


Snabb sökning på google: "Faktum är att frontskydd som inte är EU-godkänd vare sig får säljas eller tas i bruk efter den 25 augusti 2006. Skydd som sålts och tagits i bruk innan denna tidpunkt omfattas inte av reglerna. Det går att få frotnskydd godkända även om de är bredare än fronten, men de måste då vinklas bakåt och uppfylla vissa måttkrav frö att få EU-goskännandet. Skydd enbart för strålkastare anses inte vara frontskydd. Extraljusfästen anses inte vara frontskydd, även om de ger visst skydd så länge de inte är bredare än 50% av fordonsfrontens bredd. Enda sättet att idag ta ett ickegodkänt frontskydd i bruk är att det sitter på en ny bil när den genomgår typgodkännande... men då kontrolleras att frontskyddet uppfyller kraven och godkänns då tillsammans med bilmodellen, alltså godkänns inte skyddet i sig. Om ditt frontskydd inte är EU-godkänt så är det alltså olagligt att såväl sälja som ta i bruk (montera). SBP ska alltså reagera och underkänna det. Men eftersom du ju monterat ditt skydd sommaren 2006 så är ju detta inga problem för dig. Wink" Källa: http://slrk.egetforum.se/sbp-och-bullbar-t3394.html


juste ja.., glömde av att vi lever i sverige..... varför skulle det vara lagligt, de är jo fräckt


Gör en med snabbfästen o plocka av innan besiktningen. Och från vad man läser i tråden verkar sbp sällan bry sig ändå.


Inte för att vara sån, men om du är med om en allvarlig viltolycka, är det bättre att bilen klarar sig bra och du blir allvarligt skadad än tvärt om? Bara en liten tanke.


Tror han klarar sig bättre med en riktig frontbåge....


Jag läser svaret i första meningen Din frontbåge är givetvis monterad innan 25 augusti 2006.

Tips och trix hur man trimmar och stylar bilen själv

Innan du sätter igång att trimma och styla bilen är det viktigt att du har rätt verktyg, utrustning och utrymme. Kan också vara en fördel att ni är två. Oftast är det bra att rådfråga någon annan. Är du osäker på vad som skall göras, kontakta en bilverkstad!

« Tillbaka